Objavljeno: 16.09.2022. 11:17 Izmenjeno: 16.09.2022. 11:17

Novi Beograd – Da li je dozvoljeno da se na zajedničkom  stepeništu u zgradama ostavljaju bicikli vezani za gelender. Ko je odgovora da reguliše ovaj problem?(Milijana)   Iz GO Novi Beograd odgovaraju:   Članom 18 Odluke o opštim pravilima, kućnog reda u stambenim i stambeno poslovnim zgradama propisano je da se  u zajedničkim prostorima mogu  […]

Novi Beograd – Da li je dozvoljeno da se na zajedničkom  stepeništu u zgradama ostavljaju bicikli vezani za gelender. Ko je odgovora da reguliše ovaj problem?(Milijana)

 

Iz GO Novi Beograd odgovaraju:

 

Članom 18 Odluke o opštim pravilima, kućnog reda u stambenim i stambeno poslovnim zgradama propisano je da se  u zajedničkim prostorima mogu  držati samo stvari koje su nužne za namensko korišćenje tih prostora, osim ako se vlasnici nisu drugačije dogovorili.

Upravnik se stara da se zajednički prostori koriste u skladu sa njihovom namenom.

Potrebno je  prvo obratiti se upravniku kako bi se utvrdilo da li postoji odluka skupštine stambene zajednice o korišćenju zajedničkih prostora. Ukoliko ne postoji inspekcijski nadzor u nadležnosti je komunalne inspekcije

 

 

Gledateljka  iz Borče pita da li može da se preduzme nesto  i uredi staro groblje u Borci, groblje je zapušteno, korov i trava se ne čiste, ima dosta napšstenih grobova, gledateljka moli da se groblje dovede u red jer izgleda kao iz filmova strave i uzasa.

 

Iz JKP Pogrebne usluge odgovaraju:

 

Staro groblje u Borči nije u nadležnosti JKP „Pogrebne usluge“ Beograd. U nadležnosti našeg preduzeža je groblje Zbeg.Potrebno je da se gledateljka obrati GO Palilula.

 

 

Bulevar Peke Dapčevića 48 – Gledalac kaže da su elektrane izvodile radove oko podstanice I ostavile veliku količinu zemlje. Pita kada će se to poravnati?

 

Iz JKP Beogradske elektrane odgovaraju:

 

JKP ”Beogradske elektrane” nisu izvodile nikakve radove oko podstanice u ulici Bulevar Peka Dapčevića 48. Potrebno je da se gledalac javi izvođaču radova.

 

Skela kod Obrenovca – zatvara se ambulatna koju koriste meštani tri sela (Skela, Ušće i Ratari). Ovu ambulantu žitelji koriste dugi niz godina. Da li postoji mogućnost da se ova ambulanta ne zatvori?(Svetlana)

 

Iz DZ Obrenovac odgovaraju:

 

Ambulanta u Skeli neće biti zatvorena.

Nije tačno da ambulanta nije radila 2 meseca.To je dezinformacija

Ambulanta radi svaki drugi dan u nedelji.

Ako se dogodi da ambulanta ne radi neki dan to je zbog objektivnih /trenutnih/ problema.

Ilije Radivojevića 14a u Resniku? Problem sa rupom na asfaltu prijavljen je još 01.07.2022. Kada će BGD put  rešiti problem u ulici odnosno kada će asfaltirati postojeću rupu? (Zorica)

 

Po ovom pitanju gledateljka je već dobila odgovor 12.9.2022 godine i isti ponavljamo:

 

Iz JKP BVK Odgovaraju:

 

JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ je prosledilo izvođaču radova nalog za vraćanje u prvobitno stanje površine  oštećene prilikom  otklaanjanja  kvara na vodovodnoj mreži na lokaciji ul. Ilije Radojevića u naselju Resnik. Vraćanje u prvobitno stanje će biti izvršeno u najkraćem mogućem roku do kraja tekuće nedelje.

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana