Objavljeno: 14.04.2022. 13:27 Izmenjeno: 14.04.2022. 13:27

Gledateljka pita za naselje Leštane, o pitanju sahrana i parcele za grobna mesta. Postoji parcela koja je opredeljena za groblje, stoji tabla, gledalac se sam informisao u opštini Grocka, a oni ne znaju  ništa ko će upravljati tom parcelom, a ima privatno groblje sa velikim cenama.  Pitanje je kada će gradska parcela da se otvori […]

Gledateljka pita za naselje Leštane, o pitanju sahrana i parcele za grobna mesta. Postoji parcela koja je opredeljena za groblje, stoji tabla, gledalac se sam informisao u opštini Grocka, a oni ne znaju  ništa ko će upravljati tom parcelom, a ima privatno groblje sa velikim cenama.  Pitanje je kada će gradska parcela da se otvori i kada će grad početi da radi po tom pitanju.(Branka)

 

Iz JKP Pogrebne usluge odgovaraju:

Koliko je nama poznato važeći propisi koji regulišu ovu oblast komunalne delatnosti  ne prepoznaju kategoriju privatnih grobalja. Napominjemo da je krajem 2020. godine, odlukom Skupštine grada Beograda (Odluka o upravljanju grobljima, sahranjivanju i pogrebnoj delatnosti na teritoriji Grada Beograda „Sl. list grada Beograda“, br. 27/2002, 30/2003, 11/2005, 18/2011, 17/2012, 44/2014, 11/2015, 61/2015, 19/2017, 138/2020, 152/2020 i 101/2021), predviđena je izgradnja četiri nova groblja koje će biti u nadležnosti JKP „Pogrebne usluge“ Beograd, od kojih je jedno i groblje u Kaluđerici, za koje su ovom ovom trenutku izgrađeni pristupni put i parking (parcele u ulici Patrijarha Gavrila). Projekat groblja u Kaluđerici za čiju je realizaciju Gradska opština Grocka angažovala frimu „Vodotehnika d.o.o.“ trenutno u fazi dobijanja lokacijskih uslova – a kako smo obavešteni ova procedura je još uvek u toku. Početak izgradnje samog groblja se očekuje nede u drugoj plovini godine. Izgradnja će biti realizovana u  četiri faze, pri čemu će prva faza pored već izgrađenih pristupnog puta i parkinga uključivati i izgradnju pratećih objekata i 1.700 grobnih mesta. Navedeno groblje će ukupno imati  oko 7.900 grobnih mesta.

 

Gledateljka pita da li je u planu postavljanje potpornog zida (zvučne izolacije), pored auto-puta na adresi Ive Marinkovića 9a, kod Plavog mosta. (Dobrila )

Iz JP Putevi Srbije su odgovorili sledeće:

Na inicijativu JP „Putevi Srbije“, od 2013. do 2016.god. su izrađene strateške karte buke od saobraćaja na mreži državnih puteva Republike Srbije. Uvidom u ove studije utvrđena je ugroženost od buke u životnoj sredini stanovnika stambenih objekata duž autoputa kroz Beograd, pa i u neposrednoj blizini Plavog mosta.

JP „Putevi Srbije“ je 2018. godine realizovalo izradu Akcionih planova mera zaštite od saobraćajne buke i njima je predviđeno postavljanje konstrukcija za zaštitu od buke kojima će od ovog uticaja biti zaštićeni stanovnici ulice Ive Marinkovića. Okvirnim planom je predviđena izgradnja zida dužine 1400 metara. U prilogu uz tekst, (na mapi Plan mera za zaštitu od buke), ovaj objekat je označen brojem 7.

Planom akustičkog zoniranja grada Beograda, usvojenim decembra 2021. stekli su se uslovi za projektovanje i izradu zaštitnih zidova protiv buke od saobraćaja duž autoputa kroz Beograd.

Programom poslovanja JP „Putevi Srbije“ za 2022. godinu i Planom javnih nabavki predviđena je izrada projektne dokumentacije za predmetnu deonicu.

Po izradi projektne dokumentacije i obavljenoj reviziji i tehničkoj kontroli, steći će se uslovi za izgradnju zidova.

 

Gledateljka pita kakvi su planovi za uvođenje kanalizacije u naselju Makiš? (Ljiljana)

 

Iz Direkcije za GGZ su odgovorili :

 

Programom uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2022. godinu , koji je usvojila Skupština grada Beograda, nisu planirane aktivnosti na izgradnji nedostajuće infrastrukture u ovom naselju.

 

Saglasno instrukcijama za izradu budžeta grada za naredni period, stručne službe Direkcije utvrdile su prioritetne rashode, investiciona ulaganja i ugovorene obaveze i, u skladu sa tim, planirale sredstva za realizaciju programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta, u kome se nalaze prioritetni programski zadaci prema utvrđenim kriterijumima, kao što su nastavak realizacije započetih objekata, obaveze prema investitorima po ranije zaključenim ugovorima i objekti od interesa za grad prema strateškim planovima razvoja.

 

Zemun, na uglu ulica Krajiske i Geteove, postoji saobracajni znak upozorenja za ležećeg policajca, znak je previše blizu stavljen kolovozu, pa je bio oboren, pa popravljen i sada ista situacija, kamioni kad prodju oni ga okrenu, ili ga autobusi oštete. Da li  moze da se pomeri znak, možda bliže banderi.(Mirjana)

 

Iz JP Putevi Beograda odgovaraju:

 

Nadzorni organ JP „Putevi Beograda“ će obići predmetnu lokaciju i ukoliko utvrdi da je zahtev opravdan, biće izdat nalog izvođaču radova da pomeri saobraćajni znak.

 

 

 

Gledateljka pita da li može da se napravi igralište za decu u Ugrinovcima i da se postave klupe? (Slađana)

 

Iz JKP Zelenilo Beograd odgovaraju:

 

Obaveštavamo Vas  da navedena površina  nije u  Programu redovnog održavanja javnih zelenih površina JKP “Zelenilo-Beograd“. Za informacije  o tome  ko je u obavezi  da vrši održavanje predmetne površine, potrebno je da se obratite Republičkom geodetskom zavodu, Službi za katastar nepokretnosti, kako biste utvrdili ko ima pravo korišćenja i obavezu održavanja navedenog prostora.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana