Objavljeno: 23.12.2021. 14:48 Izmenjeno: 23.12.2021. 14:48

Opština Savski venac –  da li se zna šta je sa računima za vodovod i kanalizaciju u Risanskoj ulici i Aleksandra Kostića? Potrošnja vode je enormno skočila na 37 kubika. (Vinko)   Iz JKP BVK odgovaraju:   Na adresi potrošnje Risanska br.5,7 i dr.Aleksandra Kostića br.14 , uvećan račun je posledica nemogućnosti očitavanja vodomera od […]

Opština Savski venac –  da li se zna šta je sa računima za vodovod i kanalizaciju u Risanskoj ulici i Aleksandra Kostića? Potrošnja vode je enormno skočila na 37 kubika. (Vinko)

 

Iz JKP BVK odgovaraju:

 

Na adresi potrošnje Risanska br.5,7 i dr.Aleksandra Kostića br.14 , uvećan račun je posledica nemogućnosti očitavanja vodomera od 29.10.2019, koji se nalazi u podrumu stambene zgrade dr.Aleksandra Kostića br.14.

Očitavanjem vodomera 06.10.2021. godine utvrđena je dnevna prosečna potrošnja od 14,56 m3, dok je u nevednom periodu akontativno zaduženje po dnevnoj potrošnji iznosilo 12,75 m3, za sva tri ulaza, te je na poslednjem računu iskazana i nastala razlika.

 

Petlovo Brdo, Rakovica, Nićifora Ninkovića 69/4, zapušena kanalizacija, izlivaju se fekalije, ništa nije rešeno mesecima unazad. Kome da se obrate? (Gordana)

 

Iz JKP BVK su nam odgovoriili sledeće:

 

Dežurne ekipe Beogradske kanalizacije su izlazile na teren i utvrdile da na delu kanalizacione mreže koju održava naše preduzeće nema zagušenja. Problem sa izlivanjem fekalija nalazi se na internom delu instalacija za čije održavanje je nadležan sam korisnik.

 

Koje su prava i obaveze putnika iz autobusa kada se desi neka nezgoda? (Marija)

 

Iz Sekretarijata za javni prevoz odgovaraju:

 

U slučaju povrede u redovnom linijskom prevozu putnika nastale vozilu javnog prevoza, putnik može da se obrati Sekretarijatu za javni prevoz kako bi dobio zvanične podatke o prevozniku u čijem vozilu je došlo do povrede radi daljeg ostvarivanja prava na nadonadu  od osiguranja usled nastalih povreda.

U slučaju saobraćajne nezgode u javnom saobraćaju, pripadnici MUP-a prikupljaju sve podatke o nezgodi, učesnicima i svedocima. Sekretarijat za javni, na zahtev MUP-a dostavlja određene podatke, ukoliko sa njima raspolaže, ali ni na koji način nema učešće u određivanju svedoka u samom postupku na sudu.

 

Gledateljka se žali  na nedostatak vodovodne i kanalizacione mreže u  mestu  Guberevac kod Sopota  i ponovo pita nadležne kada će problem biti rešen odnosno kada će biti izgrađen vodovod i kanalizacija  jer je već tragala za odgovorom ali ga nije dobila. (Nada)

 

Iz Direkcije za GGZ odgovaraju:

 

Snabdevanje vodom naselja Guberevac planirano je iz pravca Lisović centar i izgradnjom rezervoara „Dubrava“.

U toku je izrada Urbanističkog projekta i tehničke dokumentacije za izgradnju rezervoara Dubrava u naselju Barajevo.

Po završetku izrade tehničke dokumentacije planiraće se aktivnosti na izgradnji rezervoara Dubrava.

Trećim izmenama i dopunama programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2021. godinu, kao i Predlogom programa za 2022. godinu, nisu planirane aktivnosti na izgradnji kanalizacione mreže u naselju Guberevac

 

Novi Beograd, Džona Kenedija 59, nemaju grejanja od jutros, dežurne službe se ne javljaju. (Angelina)

 

Iz JKP Beogradske elektrane odgovaraju:

Trenutno nemate isporuku toplotne energije zbog kvara na magistralnom toplovodu. Kvar je otklonjen i očekuje se da će stanovi korisnika iz tog dela grada biti topli u narednih sat vremena.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana