Preminuo trener Milan Živadinović Tanjug

Objavljeno: 17.07.2021. 14:50 Izmenjeno: 19.07.2021. 18:10

Fudbalski trener i nekadašnji selektor Jugoslavije Milan Živadinović umro u 77. godini. Napustio nas je jedan od najvećih fudbalskih stručnjaka i neumorni sportski radnik, istakao predsednik Vučić u telegramu saučešća porodici, prijateljima i poštovaocima legendarnog Barda.

Fudbalski trener Milan Živadinović preminuo je danas u 77. godini, preneli su mediji.

Živadinović se rodio 15. decembra 1944. godine u Beogradu i ostavio je neizbrisiv trag u srpskom fudbalu.

U trenerskoj karijeri vodio je Novi Sad, Spartak iz Subotice, juniore Crvene zvezde, Rad, Sutjesku iz Nikšića, tursku Sakariju, podgoričku Budućnost, niški Radnički, Prištinu, radio je u Kuvajtu, vratio se u OFK Beograd, pa Budućnost, a za dve godine kao šef stručnog štaba Crvene zvezde je osvojio Kup SR Jugoslavije (1993. godine).

Posle Crvene zvezde bio je trener reprezentacije SR Jugoslavije, a prethodno i selekcije do 23 godine.

Bio je i trener kiparskog Apolona, Al Nasra, selektor reprezentacije Iraka, Jemena i Gane, trener Obilića, Sababafena iz Teharana, kineskog Čangša i selekcije Mijanmara.

 

Vučićev telegram saučešća povodom smrti Živadinovića

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, povodom smrti nekadašnjeg fudbalskog trenera i selektora Milana Živadinovića, uputio telegram saučešća njegovoj porodici i prijateljima.

„Napustio nas je jedan od najvećih fudbalskih stručnjaka i neumorni sportski radnik. Milan Živadinović je ceo život posvetio fudbalu, a generacije domaćih i inostranih klubova pamtiće njegov jedinstveni stil rada, trenersko umeće i britke reči kritike kojima je inspirisao igrače da uvek pomeraju granice. Upućujem iskreno saučešće porodici, prijateljima i poštovaocima legendarnog Barda“, navodi se u telegramu predsednika Vučića.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana