Objavljeno: 11.02.2021. 10:09 Izmenjeno: 11.02.2021. 10:09

Gledalac zove u vezi prevremene, starosne penzije za suprugu.2019 god. je otišla u penziju sa 12.389,00din,što po godini iznosi 772,00.U obračunima penzije nisu uzete dve godine.Obraćali se PIO fondu dva puta pismeno,išli ali nisu dobili nikakav odgovor.Kako i kome da se obrate,ne mogu dobiti trajno rešenje,jer posle tri godine ovo privremeno rešenje postaje stalno.(Vlado)   […]

Gledalac zove u vezi prevremene, starosne penzije za suprugu.2019 god. je otišla u penziju sa 12.389,00din,što po godini iznosi 772,00.U obračunima penzije nisu uzete dve godine.Obraćali se PIO fondu dva puta pismeno,išli ali nisu dobili nikakav odgovor.Kako i kome da se obrate,ne mogu dobiti trajno rešenje,jer posle tri godine ovo privremeno rešenje postaje stalno.(Vlado)

 

Iz PIO Fonda su odgovorili sledeće:

 

Privremeno rešenje se donosi ako su ispunjeni uslovi za ostvarivanje prava na penziju, ali se na osnovu podataka matične evidencije ne može odlučiti o konačnom iznosu penzije.

Nedostajuće podatke Fond PIO pribavlja po službenoj dužnsti.

Nakon utvrđivanja nedostajućih podataka, privremeno rešenje se po službenoj dužnosti, zamenjuje rešenjem kojim se određuje konačan iznos penzije, od dana utvrđivanja prava na penziju i uz obračun isplaćenih iznosa penzije.

Ako u roku od tri godine od dana pravosnažnosti privremenog rešenja nije moguće utvrditi nedostajuće podatke, akontativni iznos penzije postaje konačan, o čemu se donosi rešenje po službenoj dužnosti.

Korisnik penzije može da se za određivanje konačnog iznosa penzije, ako su pribavljeni nedostajući podaci, obrati filijali koja je izdala privremeno rešenje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana