Vučić: Neka se stide oni koji razaraju i uništavaju svoju zemlju Hepi, Studio B, Informer

Objavljeno: 25.11.2019. 21:51 Izmenjeno: 26.11.2019. 21:03

Neka se stide oni koji razaraju i uništavaju svoju zemlju, poručio predsednik Vučić, govoreći o optužbama koje stižu od strane opozicije povodom prodaje oružja.

Gostujući na Televiziji Happy, Vučić upozorio da niko ne bi trebalo da ide protiv svoje zemlje i uništava fabrike zbog svojih malih interesa

Volim kada me napadaju i kada mi novinari postavljaju nezgodna pitanja, jer tako najbolje mogu da ukažem na neistine koje plasira opozicija, poručio predsednik Aleksandar Vučić u emisiji Ćirilica na TV Happy.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na Happy televiziji izjavio da su mnogi pitali za njegovo zdravlje i poručio svima da je dobro ali da je važnije da se u emisiji priča o temama značajnijim za Srbiju.

On je ponovio da novinar N1 nije bio kriv za njegovo zdravstveno stanje.

„Ja ne bih ni rekao da sam bio na VMA da nisu javili novinarima. Nisam  došao da pričam o svom zdravlju, već o Srbiji. Imam hronične probleme, nije to od juče, šta koga to briga, svi ljudi imaju svoje probleme, moje zdravlje nije toliko važno. Zvali su me mnogi, sa različitog političkog spektra i Šešelj i Jovanović i neke demokrate. Zvali su me i Erdogan i Makron, kancelarka i njen kabinet, Borisov, Rama, Zaev, Dodik… Ne bih mogao sve da nabrojim“, rekao je Vučić.

Na cinične, zajedljive i uopšte neprimerene komentare političkih protivnika Vučić kaže – „to je do toga ko je kakav čovek“.

„To nema veze s političkom pripadnošću, imate dobre i loše ljude i u mojoj stranci i u nekim drugim strankama“, rekao je Vučić u emisiji „Ćirilica“.

Kako kaže, zluradi komentari su ga samo podstakli da se još više bori i da radi još više za Srbiju.

Ipak, on je rekao da je često nemaran prema svom zdravlju, kao i da nije uzimao prepisane lekove na vreme.

 

Ekonomski napredak

„Imamo suficit u budžetu, bićemo na prvom mestu u Evropi nakon poslednjeg kvartala po rastu BDP-a. Pričao sam i sa vlasnicima stranih kompanija, čak i oni kažu, nikad se nije gradilo više. U Beogradu na vodi prodato je već 13 zgrada. Ali, mi želimo da brinemo i o drugim delovima Srbije, ne samo o Beogradu. Ponekad reagujem u afektu, izvinjavam se građanima ako mi se omakne neka reakcija. Na kom god stranom jeziku sam govorio, nisam napravio neku veliku grešku. Uvek sam se trudio da ne obrukam svoju zemlju. Zato se izvinjavam ako se brecnem na nekoga, ja nisam ništa više od običnog čoveka“, napomenuo je Vučić.

Predsednik je doneo izveštaje u kojima se prognozira da se očekuje najveći napredak Srbije pa Albanije u narednih pet godina po predviđanjima MMF-a.

„Za naš ekonomski napredak odgovorni su i Jorgovanka Tabaković i Siniša Mali i ministar Vujović, ali oni su imali i političke smernice kako da sprovedu teške reforme. Taj Siniša Mali toliko kritikovani uspeo je da nam omogući da dobijemo „rol over“ kredite koji su nam omogućili da dobijemo kredite po manjoj stopi na duži period. On je to uspeo da dobije po 1,2 odsto što je fantastično. Naše medicinske sestre i zubni tehničari imaće 37 odsto veću platu od pre smanjenja. To vam pokazuje kada sistem uredite da možete da napravite čudo. Te rezultate ne možete da izbrišete. To radim zbog domaćice u Babušnici i domaćina u Ljuboviji i Bajinoj Bašti“, objavio je Vučić i dodao:

„U prvih devet meseci imamo rast rođene dece, ovo je prva godina koja nam je bolja po natalitetu. Naš program za podsticaj nataliteta bolji je od svih u regionu“, objasnio je on.

Rođeno više dece

„Za prvih 9 meseci 612 dece više nam je rođeno ove godine nego prošle. U regionu je situacija daleko lošija. Albanija 1864 manje, Hrvatska 797 manje, Mađarska 1097 manje, Bugarska 431, Rumunija 9429 jer je ogroman odliv. 153 Mekedonija. Ovo je mala nada da smo nešto uradili. Imamo više majki koje rađaju drugi i treći put, i imamo problem sa prvim detetom. Sad ćemo za prvo dete da isplaćujemo 1.500 do 2.000 evra. Rast nam je na jugu i istoku Srbije i okolini Beograda“, rekao je Vučić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana