Objavljeno: 28.08.2019. 14:41 Izmenjeno: 28.08.2019. 14:42

Kumodraž – Gledateljka kaže da linija 502 ide na 90 minuta i pita da li može da se uvede veći broj vozila da se ne bi toliko čekalo? Iz Sekretarijata za javni prevoz su nam odgovorili da će Zimskim redom vožnje biće povećan broj vozila na ovoj liniji. Vidikovački venac 21 i 23-Gradska čistoća je pomerila mesto […]

Kumodraž – Gledateljka kaže da linija 502 ide na 90 minuta i pita da li može da se uvede veći broj vozila da se ne bi toliko čekalo?

Iz Sekretarijata za javni prevoz su nam odgovorili da će Zimskim redom vožnje biće povećan broj vozila na ovoj liniji.

Vidikovački venac 21 i 23-Gradska čistoća je pomerila mesto kontejnerima a stajali su godinama tako.Umesto da ih stave ispred broja 21(23) oni su ih odneli ispred broja 29.Da li mogu kontejneri da se vrate na prvobitno mesto?(Radovan).

Iz JKP Gradska čistoća su nam odgovorili:

JKP „Gradska čistoća“ sakuplja i odnosi kućni otpad iz beogradskih naselja prema dinamici koja je usklađena sa potrebama određenog naselja. Kada je u pitanju lokacija Vidikovački venac 21 na opštini Rakovica, sudovi za odlaganje komunalnog otpada su izmešteni zbog nepropisno parkiranih vozila, koja su veoma često onemogućavala prilazak kontejnerima kako bi ekipe „Čistoće“ mogle neometano da izvrše pražnjenje i odvoz komunalnog otpada. Molimo sugrađane za razumevanje i apelujemo da otpad odlažu na za to predviđena mesta.

 

Borča – Gledateljka kaže da linija 104 slabo saobraća i da nema klime. Pita zašto je  to tako i šta će se preduzeti?

Iz Sekretarijata za javni prevoz su nam odgovorili sledeće:

Sekretarijat za javni prevoz je uputio nalog prevoznikiu GSP ,,Beograd’’ – Karaburma da na ovoj liniji obezbedi ispravna vozila za rad kako bi se maksimalno ispoštovao red vožnje.

Kada će biti pojačana linija 106 za Kovilovo pošto je dug interval između polazaka (50 minuta)  i problem nastaje kada se otkaže jedan od polazaka. Ujedno predlog da linija 101 (Padinska skela)  delimično promeni trasu i prati trasu linije 106. (Milana).

Iz Sekretarijata za javni prevoz su nam odgovorili sledeće:

U narednom periodu predviđena je analiza mreže i moguće reorganizacije linija JLPP- a na području poteza br. 100 ( leve obale Dunava), nakon čega će biti poznato da li je i u kojoj meri moguće izvršiti promene javnog prevoza na potezu naseljenog mesta Kovilovo.

Gledateljka pita kako starije osobe da dođu do Kalemegdana i zašto autobusi na linijama 18,25,26 i 5a nemaju klime. (Jelisavka).

Iz Sekretarijata za javni prevoz su nam odgovorili sledeće:

Obzirom da su radovi u toku na rekonstrukciji Trga Republike, Karađorđeve ulice, ulice 27.Marta , Kraljice Marije, Džordža Vašingtona i Cara Dušana, trenutno jedini način dolaska do Kalemegdana je linijama 24,26,79 i 5a koje omogućavaju vezu sa Kalemegdanom preko Trga Republike, odnosno preko raskrsnice ulice Tadeuša Košćuška i Cara Dušana.

Sva vozila javnog gradskog prevoza su u obavezi da pre upućivanja vozila u saobraćaj prethodno izvrše proveru stanja vozila. U letnjem periodu moraju biti provetrena, odnosno kada ja spoljna temperatura iznad 25 °C moraju biti rashlađena, ukoliko poseduju sistem za rashlađivanje. S tim u vezi, nadležne inspekcijske službe sprovode kontrolu klima uređaja u vozilima javnog prevoza i s tim u vezi preduzimaju mere iz okvira svog ovlašćenja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana