Objavljeno: 03.06.2019. 11:03 Izmenjeno: 03.06.2019. 11:03

Novi Beograd – Gledalac pita zašto je zakupina opštinskih stanova teritoriji ove gradske opštine poskupela sa 1500rsd na 7500rsd. (Goran)   Iz Gradske opštine Novi Beograd dobili smo sledeći odgovor: Novim Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada predviđeno je da se zakupnina za korišćenje stana u javnoj svojini obračunava množenjem vrednosti stana za koju se […]

Novi Beograd – Gledalac pita zašto je zakupina opštinskih stanova teritoriji ove gradske opštine poskupela sa 1500rsd na 7500rsd. (Goran)

 

Iz Gradske opštine Novi Beograd dobili smo sledeći odgovor:

Novim Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada predviđeno je da se zakupnina za korišćenje stana u javnoj svojini obračunava množenjem vrednosti stana za koju se plaća porez na imovinu (poreska osnovica) za tekuću godinu sa koeficijentom 0,00242 koji obračunava nadležni organ jedinice lokalne samouprave (grad Beograd). U skladu sa tim JP „Gradsko stambeno“ je počev od aprila meseca 2019.godine počeo na ovaj način da obračunava zakupnine. Ova odredba zakona se odnosi na sve stanove na kojima postoji javna svojina, a ne samo na stanove gradske opštine Novi Beograd.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana