Objavljeno: 31.05.2019. 12:09 Izmenjeno: 31.05.2019. 12:09

Borča, Popova bara – Gledateljka pita da li na ovoj lokaciji može da se izgradi dečije igralište s obzirom na veliki broj dece .   Iz Sekretarijata za komunalno stambene poslove dobili smo sledeći odgovor: Povodom Vašeg obraćanja Sekretarijatu za komunalne i stambene poslove, a na osnovu pitanja građana, koje se odnosi na izgradnju novog […]

Borča, Popova bara – Gledateljka pita da li na ovoj lokaciji može da se izgradi dečije igralište s obzirom na veliki broj dece .

 

Iz Sekretarijata za komunalno stambene poslove dobili smo sledeći odgovor:

Povodom Vašeg obraćanja Sekretarijatu za komunalne i stambene poslove, a na osnovu pitanja građana, koje se odnosi na izgradnju novog parka u naselju Borča – Popova bara, izveštavamo Vas o sledećem:

Sagledavanjem šireg područja pomenutog naselja, u kome je prvenstveno zastupljeno jednoporodično individualno stanovanje, utvrđeno je da slobodne neizgrađene površine nisu predate na redovno održavanje JKP „Zelenilo Beograd“ i ne nalaze se u programu održavanja ovog komunalnog preduzeća, odnosno održavanje ovih površina nije u nadležnosti Sekretarijata za komunalne i stambene poslove.

Sekretarijat za komunalne i stambene poslove finansira održavanje javnih zelenih površina, koje su izgrađene na gradskom građevinskom zemljištu u okviru izgradnje infrastrukture u skladu sa planskim aktom, i koje su nakon završetka izgradnje i dobijanja upotrebne dozvole, u propisanom postupku, u skladu sa Odlukom o uređenju i održavanju parkova, zelenih i rekreacionih površina („Sl. list grada Beograda“, br. 12/01, 15/01, 11/05, 23/05, 29/07 – dr. odluka, 2/11, 44/14, 17/15, 35/15 i 19/17) predate na upravljanje, čuvanje i održavanje JKP ,,Zelenilo-Beograd“, Beograd.

Napominjemo da Grad izdvaja sredstva, preko ovog Sekretarijata, za finansiranje održavanja isključivo javnih zelenih površina, koje se nalaze u javnoj svojini grada Beograda, odnosno čiji je korisnik grad Beograd i koje su u redovnom postupku predate na održavanje JKP ,,Zelenilo-Beograd“, Beograd.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana