Humanitarni bazar učenika OŠ Drinka Pavlović Studio B

Objavljeno: 28.05.2019. 13:38 Izmenjeno: 30.05.2019. 11:45

Učenici OŠ Drinka Pavlović održali humanitarni bazar. Sav prihod biće uplaćen za lečenje malog dečaka, brata njihove školske drugarice.

Tradicionalnu manifestaciju Prolećne radosti učenici OŠ Drinka Pavlović obeležavaju  u duhu humanosti bazarom na kome prodaju svoje maštovite radove, kako bi prikupili novac za obolelog  dečaka Andreja, brata svoje drugarice. Direktor škole Jole Bulatović ističe da je ponosan na učenike koji su  uvek spremni da se uključe u akcije u kojima se pomaže obolelima. Dodaje da su značajna sredstva prikupljena za lečenje dečaka i da veruje da ima dovoljno humanih ljudi i odgovornih kompanija koje će se uključiti u tu akciju.

Za đake OŠ Drinka Pavlović uspeh u humanitarnoj akciji u kojoj prikupljaju novac kako bi pomogli obolelom dečaku, bratu njihove drugarice, važan je koliko i dobar uspeh u školi i petice iz svih predmeta. Dali su sve od sebe, a svojom maštom i kreativnošću napravili su zanimljive predmete za prodaju. Kako kažu, žele da Andrej ozdravi, a oni su tu da bi pomogli.

Atinu, Andrejevu sestru, akcija koju su pokrenuli njeni drugari, veoma je obradovala, ona kaže da je srećna i ponosna na njih.

Humanitarne akcije za  učenike OŠ Drinka Pavlović nisu novina, svake godine, kažu učitelji, organizuju se akcije u kojima se prikuplja pomoć i pojedincima ali i institucijama. Dodaje da su uvek spremni da pomognu na sve načine, ali neretko motivišu i druge da slede njihov primer.

Direktor škole Jole Bulatović kaže  da je bazar neizostavni deo manifestacije Prolećne radosti koja se tradicionalno svake godine organizuje u toj školi. Ističe  da su učenici ti koji odaberu kome će pomoći, a posebno ga, kaže, raduje posvećenost i đaka i roditelja da se prikupi što više novca i pomogne obolelom dečaku.Najmlađi nas  svojim primerom  često podsete koliko su saosećajnost i humanost važne osobine na koje ponekad mi odrasli zaboravimo, kaže direktor Jole Bulatović. Dodaje, da je njihova poruka jasna, kada su mogli oni, ništa nas ne sprečaava da se uključimo i pomognemo da se za lečenje Andreja prikupi neophodan novac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana