Objavljeno: 31.08.2018. 11:26 Izmenjeno: 31.08.2018. 11:26

Jajinci, Bulevar JNA 2 – Gledateljka pita zašto deca ometena u razvoju moraju da izlaze do najbližeg stajališta, kada je ranije bio organizovan prevoz dece od njihovih kuća. (Vesna)   Beokom je pitanje prosledio JKP GSP „Beograd“ i dobijen je sledeći odgovor: Ukoliko se radi o prevozu dece i omladine ometene u razvoju do dnevnog […]

Jajinci, Bulevar JNA 2 – Gledateljka pita zašto deca ometena u razvoju moraju da izlaze do najbližeg stajališta, kada je ranije bio organizovan prevoz dece od njihovih kuća. (Vesna)

 

Beokom je pitanje prosledio JKP GSP „Beograd“ i dobijen je sledeći odgovor:

Ukoliko se radi o prevozu dece i omladine ometene u razvoju do dnevnog boravka u Jajincima, nemamo korisnika sa prezimenom Rističević, niti zahtev ili žalbu na stajalište.

Trase linija kojima se kreću vozila za prevoz dece i omladine ometene u razvoju, kao  i stajališta na kojima se vrši preuzimanje i ostavljanje korisnika, određuje se pre svega u skladu sa saobraćajno-tehničkim uslovima saobraćajnica i Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Sve se radi u dogovoru sa naručiocem prevoza – Centrom za smeštaj dece i omladine ometene u razvoju, odnosno posredno sa roditeljima ili starateljima.

Trase i stajališta se određuju tako da saobraćajnice kojima linije prolaze omogućavaju   bezbedan prolazak vozila, odnosno bezbednost korisnika u njima u toku vožnje, a isti kriterijum – bezbednost, se primenjuje za mesto ulaska – izlaska korisnika.

Negde je moguć bezbedan ulazak – izlazak korisnika na adresi korisnika, a u nekim slučajevima je najbezbednije na stajalištu JGPP-a.

Ukoliko postoji konkretan zahtev za promenom mesta ulaska – izlaska korisnika procedura je da se roditelji – staratelji obrate rukovodicima dnevnog boravka, odnosno Centru, koji zajedno sa prevoznikom razmatra zahtev i, ukoliko je moguće, izlazi se u susret molbi roditelja – staratelja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana