Festival okuplja najbolje kuvare iz BiH, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, koji će pored riblje čorbe, spremati i brojne druge specijalitete. Svoje znanje predstaviće majstori Asocijacije šefova kuvara Srbije i Kulinarske federacije Srbije, kao i gostujući kuvari u delu ,,kuvarski šou’’. Savez kuvara evropskih i mediteranskih regija iz Splita zajedno sa gostima iz Crne Gore i našim kuvarima pripremaće „dagnje na buzari“ za 3.000 osoba u specijalnom kazanu od 1.000 litara. Festival uključuje i takmičenje mladih kuvara, kao i predavanja profesora Visoke hotelijerske škole iz Beograda. Gastronomsko finale manifestacije je u nedelju, u 16 časova, kada će se održati takmičenje kuvara profesionalaca, saopšteno je iz Turističke organizacije Beograda.
Tokom četiri festivalska dana, posetioci će moći da učestvuju u kuvarskim radionicama i predavanjima najvećih majstora i profesora sa prostora bivše Jugoslavije. Na štandovima na platou biće održana prezentacija starih zanata, proizvođača sira, maslinovog ulja, meda kao i turističke ponude Beograda i Srbije.
Svakog dana biće održavani muzički koncerti. Nastupaće „Prljavi inspektor Blaža i kljunovi“, „Apsolutno romantično“, „Bend Twilight D.C Cotton pickers“ i „Rok lavirint“.