U kafiću „Zvuci srca“ – najtoplija dobrodošlica Studio B

Objavljeno: 22.12.2021. 14:19 Izmenjeno: 23.12.2021. 09:31

Kafić ,,Zvuci srca“  je jedan od prvih u regionu koji otvara vrata osobama sa poteškoćama u razvoju, pruža im radno mesto i prijatan ambijent za rad. Da pronađu posao pomogla im je Humanitarna organizacija „Dečje srce“ u okviru svog radnog centra, prostor za kafić obezbedio je Grad Beograd, a opremilo ga Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Kafić „Zvuci srca“ u Čuburskoj ulici broj 12 u Beogradu jedini je u Srbiji ali i regionu u kom su svi zaposleni mladi sa blagim smetnjama u mentalnom razvoju. Na prvi pogled, kafić kao i svaki drugi, osim što je atmosfera nekako toplija, gotovo kućna. A praznično prednovogodišnje druženje zaposlenih sa našim javnim ličnostima organizovala je novinarka Aleksandra Simić.

Osoblje u njemu služi malo drugačija pića, začinjena sa više srca i iskrenog osmeha najtoplije dobrodošlice.

Odmah do kafića „Zvuci srca“ radi i istoimena radionica, a glumica Anja Alač, kaže da je oduševljena rukotvorinama koje ovi mladi ljudi prave.

U ovom jedinstvenom kafiću na Čuburi nema cenovnika ni fiskalnih računa. Za ono što u njemu popiju, gosti novac ostavljaju u kasice u obliku srca koje stoje na svakom stolu, onoliko koliko misle da treba. Teniski trener Bogdan Obradović napominje da jedini zakon koji je na snazi u ovom kaficu, zakon ljubavi.

Ovo je moj omiljeni kafić, naglašava kantautorka Bilja Krstić i dodaje da je pre mesec dana odlučila da baš u njemu snimi novi spot.

Kada pomislite da oko vas ponekad manjka ljudskosti i empatije, uputite se ka kafiću „Zvuci srca“ jer će te ovde uz šoljicu kafe, ljubav, osmeh i toplinu dobiti u izobilju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 8°C

Pretežno oblačno

Četvrtak
Promenljivo oblačno

Max: 19°C
Min: 6°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana