Zvezda i Partizan u Evropi,a na Trgu tereni,video bim i igre Tanjug

Objavljeno: 17.09.2019. 09:11 Izmenjeno: 17.09.2019. 09:11

Šest nedelja dok Crvena Zvezda i Partizan budu igrali utakmice u Ligi šampiona i Ligi Evrope, utorkom, sredom i četvrtkom na Trgu republike biće organizovane fudbalske manifestacije.

 

Za najmlađe Beograđane postavljen je mali teren sa veštačkom travom gde će moći da igraju fudbal sa svojim vršnjacima, ali i van terena da žongliraju, šutiraju loptu, a biće organizovane i različite nagradne igre.

Beograđani će na velikom video bimu moći da prate sve utakmice Crvene Zvezde i Partizana koje budu igrali na evropskim takmičenjima.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević kaže da je renovirani Trg republike koncipiran tako da se na njemu održavaju različite sportske, kulturne, zabavne manifestacije.

„Ove nedelje počinjemo sa fudbalskim trgom. On će se održavati svake nedelje – utorkom, sredom i četvrtkom, kada naši klubovi budu igrali evropska takmičenja. Cilj je popularizacija sporta i popularizacija fudbala, ali i podrška našim najvećim klubovima koji igraju u Evropi“, rekao je Nikodijević.

Manefestaciju zajedno organizuju Grad Beograd i Fudbalski savez Srbije.

Na Trgu su predviđene celodnevne aktivnosti – utorkom, sredom i četvrtkom, a sa najmlađima će se družiti i predstavnici Crvene Zvezde i Partizana.

Na velikom video bimu prvi prenos utakmice biće u sredu kada se igra utakmica Bajern – Crvena Zvezda, a u četvrtak utakmicu Partizana.

„Ideja je da sport približimo najmlađima, da razvijamo sportski duh kod dece, ali i da pokažemo šta je fer plej i da zajednički pružimo podršku i jednom i drugom klubu. Verujem da će se veliki broj mališana odazvati, biće ovde i škole fudbala koje će imati svoje besplatne časove“, rekao je Nikodijević.

Direktor Fudbalskog saveza Srbije Vladimir Matijašević pozvao je svu decu da dođu na Trg da igraju fudbal, jer je to dobro za njihov razvoj.

Dodaje da će i iz Fudbalskog saveza Srbije, iz Crvene zvezde i Partizana dolaziti predstavnici da posete decu, da se druže sa njima, podele autograme i upoznaju.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana