Zukorlić o Ugljaninu:Radikalizacijom do profita Tanjug

Objavljeno: 23.07.2018. 19:16 Izmenjeno: 23.07.2018. 19:20

Aktuelni predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejman Ugljanin je zabrinut da će izgubiti predstojeće izbore za to veće, pa u dosluhu sa pojedinim spoljnim i domaćim politickim faktorima, računa da bi radikalizacijom stanja mogao stranački i uskointeresno da profitira, izjavio je narodni poslanik i lider BDZ Sandžaka Muamer Zukorlić.

FOTO TANJUG / Stranka pravde i pomirenja / bb

Komentarišući poslednje izjave i stavove Ugljanina, koji je i predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, Zukorlić kaže da su to, zapravo, cehovi koje Ugljanin ispostavlja nakon sto ga osam poslednjih godina ova i prethodne vlasti, kako ističe, nezakonito drže na čelu Bosnjackog nacionalnog veca.

U pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu, Zukorlić podseća da je još 2010. bivša vlast Borisa Tadiceva, kako kaže, nezakonito poništila rezultate izbora i dozvolila Ugljaninu da kroz nepostojecu formu tehnickog mandata kontrolise BNV četiri godine. Četiri godine kasnije, 2014, Ugljaninova stranka je, navodi Zukorlić, masovno pokrala izbore a iz Tutina su dostavljeni video dokazi krađe koje je, uprkos tome, RIK priznala i predsedniku SDA omogućila još jedan mandat zloupotrebe Veća.

„Ovo sada je rezultat dogovora Ugljanina i (Rasima) Ljajića da prvi regrutuje tzv patriotske odnosno anti srpske glasove a drugi prosrpske za pretstojece izbore za nacionalne savete“, naveo je Zukorlić.

Govorećio o izjavama Ugljanina na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Zukorlić kaže da su one u suprotnosti sa činjenicom da je njegova stranka otvoreno podržala Vučića na proslim izborima posebno u opstinsma Tutin i Sjenica gde SDA samostalno kontrolise vlast darujući mu više od 65 odsto glasova u tim opstinama.

Osim toga, naveo je Zukorlić, Ugljaninova SDA je sa SNS-om u koaliciji u svim opštinama Sandžaka osim u Novoj Varosi.

„Sledom strateškog partnerstva Ugljanina i Ljajica dva visoka fungcionera SDA S. Mahmutovic i B. Omeragic imenovani su na mesta drzavnog sektetara u Ministarstvu poljoprivrede, odnosno savetnika ministra trgovine turizma i telekomunikacija a nedavno je u Tutinu imenovan direktor Tehnicke skole iz SDA uz podršku tamosnjeg SNS-a“, kaže Zukorlić.

A što se Ugljaninovih optužbi na njegov račun tiče, Zukorlić kaže da ih razume kao posledicu njegovog ličnog iskustva i odnosa prema vlastima u Beogradu dok je lider SDA bio na poziciji ministra.

Tada je, podseća Zukorlić, Ugljanin bespogovorno izrvrsavao volju (Vojislava) Koštunice a potom Tadica hvaleci Srbiju kao zemlju blagostanja za Bosnjake odričući se autonomije i vrlo retko pominjući Sandzak.

Tada je Ugljanin u savezu sa Koštunicom, uz pomoc policije i drugih organa vlasti udario na jedinstvo Islamske zajednice preotevši dvadesetak dzamija, oskrnavio ovu versku zajednicu i naneo nesagledivu štetu muslimanima.

“ A tokom najžešće agresije na ovu versku zajednicu 2010. Ugljanin je uručio priznanje Tadiću za navodni doprinos afirmaciji prava Bošnjaka u Srbiji“, istakao je Zukorlić podsetivši na ponašanje Ugljanina u poslednjh osam godina.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 13°C

Pretežno oblačno

Nedelja
Pljusak

Max: 14°C
Min: 11°C

Pljusak

Vremenska prognoza za 5 dana