Zloupotreba prava na slobodno izražavanje mišljenja Studio B

Objavljeno: 06.03.2020. 19:15 Izmenjeno: 06.03.2020. 19:18

Pravo na slobodno izražavanje mišljenja jedan je od najvažnijih stubova demokratije, ali je zloupotreba tog prava, kažu sagovornici Studija B, glumac Svetislav Goncić i bivši ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Tomislav Kovač, opasnost koju ne treba potcenjivati.

Ništa se ne dešava slučajno. Istorija nas uči da su u svim periodima prosperiteta Srbije postojali kočničari koji, zarad ličnih interesa ili interesa poslodavaca, nisu birali sredstva da taj proces zaustave. Akademik Dušan Teodorović, koji je uporedio pristalice SNS-a s nacistima, kažu naši sagovornici, poslednji je koji se upisao na listu onih koji su blatili sopstvenu zemlju.

Jedno je titula i zvanje, a drugo karakter i opšteprihvaćeni vrednosni sistem, što bi, kaže Tomislav Kovač, morao da zna i akademik Teodorović, koji je u skandaloznom tvitu pristalice SNS-a uporedio sa nacistima.

Svetislav Goncić, jedan od onih koji je svojim potpisom podržao izbornu listu naprednjaka, kaže da pridajemo veliki značaj nekim ljudima, makar oni bili i akademici. Oni su, smatra, politička prošlost u koju Srbija ne sme da se vraća, ma koliko oni, loši plivači, pokušavali da se održe na površini.

Ovo je slobodna zemlja i svako ima pravo da izrazi svoje mišljenje i stavove. Svako može da pošalje poruku, ali ona ne sme da bude uvredljiva. Akademik Teodorović je, kaže Goncić, neskriveno vređao Srpsku naprednu stranku.

Zakon o slobodi mišljenja ih štiti, stvarnost demantuje, a oni i dalje, kažu naši sagovornici, žive u prošlosti. Novi koncept srpske politike ima potvrdu na svakom koraku, od prestonice do najmanjeg sela. Problema, naravno, ima, ali niko ne može da ospori da Srbija ide napred. Osim, kaže Goncić, onih koji ne razumeju, ili se prave da ne razumeju da ih je vreme pregazilo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 18°C

Slaba kiša

Utorak
Mogući pljuskovi

Max: 24°C
Min: 15°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana