Zlatni Davor Štefanek stigao u otadžbinu Tanjug

Objavljeno: 18.08.2016. 21:06 Izmenjeno: 19.08.2016. 09:49

Novi olimpijski šampion Davor Štefanek doputovao je u Beograd, a njegov dolazak na aerodrom „Nikola Tesla“ izazvao je gužvu zbog velikog broja novinarskih ekipa i navijača.

Srpskog zlatnog rvača sa Olimpijskih igara u Riju uz šampanjac dočekali su članovi porodice, čelnici Rvačkog saveza Srbije i njegovog kluba Proleter iz Zrenjanina, zamenik ministara za omladinu i sport Uroš Zeković i generalni sekretar Predrag Peruničić, koji su mu čestitali na ogromnom uspehu.

On je iz Rija u Beograd došao letom preko Pariza, ali je i pored dugog puta i velike pompe bio veoma raspoložen.

Štefanek je osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 66 kilograma grčko-rimskim stilom, posle pobede u finalu nad Jermenom Migrana Arutunjana.

To je prva medalja za srpsko rvanje posle 32 godine, odnosno prvo zlato posle 40 godina.

Štefanek: Ništa se ne mora, ali je bitno šta hoćeš

Srpski rvač Davor Štefanek, osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Riju, izjavio je danas u Beogradu da su mu velika želja i glad za uspehom pomogli na putu ka tronu i

veruje da će svojim uspehom „pogurati“ ostale sportiste u borbi za medalje.

„Malo sam iznenađen dočekom na aerodromu. Ispunio sam obećanje dato pre Olimpijskog turnira, veliku zahvalnost imam prema trenerima, Savezu, državi, ministarstvu…Mnogi su kudili srpske sportiste, 11 dana nismo imali medalju, a onda sam otvorio seriju i to sa zlatom, a potom su Španović, Bogdanović i kajakši nastavili uspeh“, rekao je Štafenek na konferenciji za novinare po dolasku na beogradski aerodrom.

Štefanek je poručio da će srpski takmičari u Riju doneti još mnogo radosti i osvajati medalje.

„Posle kiše dođe sunce, i nas je obasjalo. Nisam svestan šta sam uradio, prvo želim da odmorim. Ono što sam siguran je da ćemo imati još medalja u Riju“, naveo je Štefanek.

On je istakao da su mu velika želja i glad za uspehom pomogli na putu ka tronu.

„Nikad ne možeš da budeš uveren u zlatnu medalju, ali sam imao veliku želju za uspehom, znao sam da mogu, to me je naučio moj psiholog. Ništa se ne mora, već je bitno šta hoćeš, a meni se poklopio i žreb da dođem do zlata“, zaključio je Štefanek.

Predsednik Skupštine Rvačkog saveza Srbije Zoltan Balit čestitao je Štefaneku osvajanje zlatne medalje, prvo za naše rvanje posle 40 godina.

„Sva slava i pompa su prolazni, rezultati vladaju. Postavili smo sistem, tim i temelje za budućnost ovog sporta. Verujem da će država prepoznati to, temelj je tu, samo još da sagradimo kuću“, naveo je Balit.

Selektor tima Sreten Damjanović rekao je da je Davor pokazao veliki kvalitet u Brazilu.

„Velika je konkurencija na Olimpijskim igrama, ima veliku težinu jer se igra svake četvrte godine. Davor je pokazao da u njemu ima kapaciteta, a sve je trebalo da se vidi je borba na strunjačama u Riju“, istakao je Damjanović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana