Život u zdravom okruženju- budućnost

Objavljeno: 04.11.2016. 13:34 Izmenjeno: 05.11.2016. 14:04

Posađene sadnice „katalpa nane” ispred kasarne „Vasa Čarapić” na Banjici.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, zajedno sa ministrom odbrane Zoranom Đorđevićem, izvršnim direktorom KK „Partizan” Mlađanom Šilobadom, kao i direktorom kompanije „Ekostar pak” Vojislavom Stankovićem, posadio je sadnice „katalpa nane” ispred kasarne „Vasa Čarapić” na Banjici.

Mali je zahvalio Košarkaškom klubu „Partizan” na akciji „Trees for threes”, prema kojoj će za svaku pogođenu trojku „Partizana” u Superligi biti posađeno jedno drvo u Beogradu. Igrači „Partizana” su pogodili 87 trojki u prošlosezonskoj Superligi, što znači da će u Beogradu u okviru ove akcije biti posađeno 87 sadnica.

– Želim da poručim svim sportistima i građanima koji imaju slične ideje i inicijative, lično ja i svi u Gradu Beogradu će ih podržati. Želimo da naš grad bude lepši, zdraviji i čistiji. Beograd je još 2011. godine usvojio Strategiju pošumljavanja i od tada smo pošumili preko 650 hektara zemlje i zasadili više od 100.000 sadnica. Ne samo da nam je drveće važno, već želimo da izbacimo automobile iz centra grada, uvodimo elektrobuse, gradimo parkove i teretane na otvorenom, kako bismo građanima omogućili život u zdravom okruženju. To je budućnost koju stvaramo za našu decu – poručio je Mali.

Gradonačelnik je izrazio zahvalnost kompaniji „Ekostar pak” na donaciji sadnica i podsetio da Grad Beograd ima odličnu saradnju sa Ministarstvom odbrane, koje se redovno uključuje u sve akcije na poziv Grada Beograda.

–  Primer te saradnje vidi se i ovde u kasarni „Vasa Čarapić”, gde je Grad Beograd zajedno sa Vojskom RS sredio sportski teren za naše vojnike. To je naš način da im kažemo jedno veliko hvala za sve aktivnosti kojima podržavaju naš rad. Grad Beograd je zeleniji i humaniji nego što je bio pre nekoliko godina, a taj trend će sigurno biti nastavljen i u narednim godinama jer je to naše opredeljenje – dodao je Siniša Mali.

Ministar odbrane je istakao da njegovo ministarstvo nastavlja da unapređuje uslove u kojima vojska živi i radi.

– Hvala Gradu Beogradu, kompaniji „Ekostar pak” i KK „Partizan” na ozelenjavanju i oplemenjivanju prostora gde vojska boravi. Verujem da će naša saradnju u budućnosti biti još bolja – rekao je Đorđević.

Izvršni direktor KK „Partizan” Mlađan Šilobad rekao je da je svima u klubu posebno drago jer je akcija koju su pokrenuli „crno-beli” prepoznata u javnosti. On je rekao da je klub dao dobar primer drugima i izrazio nadu da će ovakvih akcija u budućnosti biti još više.

Direktor kompanije „Ekostar pak” Vojislav Stanković podsetio je da je jedan od osnovnih zadataka njegove firme širenje ekološke svesti kod građana, a naročito kod najmlađih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 19°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 21°C
Min: 9°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana