Žitelji Vuhana izašli na ulice, željni svežih namirnica Tanjug

Objavljeno: 01.04.2020. 10:54 Izmenjeno: 01.04.2020. 10:54

U Vahunu, gde je u decembru izbila epidemija korona virusa, stanovnici polako izlaze iz kuća, željni da lično kupe sveže namirnice posle višenedeljnog života u izolaciji koji je podrazumevao dostavu robe.

Mnoga naselja u gradu su još uvek odvojena plastičnim zidovima visokim dva metra koji su podignuti na početku krize sa ciljem socijalnog distanciranja i izolacije zajednica. Zbog toga su građani Vuhana u potpunosti bili oslonjeni na onlajn dostave.

U jednom naselju stanari i trgovci sada trguju preko barijera.

Kupci su se popeli na stolice kako bi videli robu izloženu preko ograde, pitajući trgovce glasno za cene, a onda bi pomoću aplikacija na mobilnim telefonima platili robu.

„Sigurnije je da prodajemo preko ovih barikada“, kaže vlasnik jedne farme svinja.

Neki supermarketi takođe su otvoreni danas, a ispred jednog bio je dugačak red kupaca na distanci od 1,5 metra, koji se protezao oko blokova.

Svi građani i dalje nose maske i izgleda da su srećni što je završena onlajn kupovina i dostava namirnica, navodi Rojters.

Jedan od kupaca u redu po imenu Dong kaže da takve namirnice nisu bile sveže, ni ukusne.

„Ako sami odemo u prodavnicu imaćemo veći izbor“, rekao je on.

Vuhan se priprema za ukidanje izolacije 8. aprila kada će ljudima prvi put od 23. januara biti dozvoljeno da izađu iz grada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana