Žika Jelić: Povratak Riblje čorbe daje podstrek Tanjug

Objavljeno: 19.06.2021. 09:38 Izmenjeno: 19.06.2021. 09:38

Legendarna Ju grupa će prvi koncert ove godine održati 26. juna u bašti kluba „Fest“ u Zemunu, a basista Žika Jelić najavljuje da će za tu priliku u repertoar vratiti neke stare pesme.

Žika Jelić je rekao agenciji Tanjug da je njegov brat, gitarista i pevač Dragi Jelić insistirao da sviraju „neke pesme koje datiraju iz ranijeg perioda, koje su po njegovom mišljenju vredne da ih publika čuje“, kao „Da si M.M. ili B.B.“ i „Mali medved“.

Basista najdugovečnijeg domaćeg benda, koji je tokom 51 godine postojanja zabeležio 11 albuma i brojne hitove kao što su „Crni leptir“, „Mornar“, „Od zlata jabuka“ i „Kosovski božuri“, raduje se „što je sve živnulo“ i što će ponovno biti dozvoljeni koncerti nakon višemesečne pauze usled pandemije Kovid-19.

„Drago mi je da se vraća lepota življenja kao pre korone. Bojim se samo da ne bude većih problema kada je ta opaka zaraza u pitanju. Da ne bude da smo se opustitili previše. Ne znam šta će biti, ali dobro je da su grupe krenule da nastupaju, i svi su orni za radi“, rekao je Jelić.

Nakon što je nedavno sa bratom u Ljubljani posetio Boru Ðorđevića, koji im je predstavio nekoliko novih pesama, Jelić kaže da ohrabruje što je Riblja čorba smogla snage da nastavi rad uprkos smrti basiste Miše Aleksića (1953-2020) od posledica Kovid, i što ih očekuje povratnički nastup na Arsenal festu u Kragujevcu 26. juna.

„To daje podstrek, ne samo kolegama, već uopšte ljudima koji vole muziku. Individualno svako mora da se pazi. Pošto sam ja preležao koronu, lečio se, čak sam zaglavio u bolnici, znam da sa njom nema šale. Moramo da vodimo računa, da se pričuvamo“, naglasio je Jelić.

Ju grupa će nastupiti i 27. juna na gradskom trgu u Užicu, a prema Žikinim rečima, Dragi ima „neke ideje za nove kompozicije“, koje bi tek trebali da uobliče tokom leta. Poslednji album benda bio je „Evo stojim tu“ iz 2016. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Slab sneg

Trenutna temperatura 1°C

Slab sneg

Nedelja
Oblačno

Max: 3°C
Min: 1°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana