Žene iz Sigurne kuće: Posao u „Dunavu“ spasio naše živote Tanjug

Objavljeno: 06.02.2018. 13:28 Izmenjeno: 07.02.2018. 09:50

Predsednica Gradske opštine Savski venac i Saveta za rodnu ravnopravnost Grada Beograda Irena Vujović posetila je danas Kompaniju „Dunav osiguranje“ gde je razgovarala sa ženama štićenicama Sigurne kuće koje su radno angažovane u toj kompaniji.

foto Tanjug

Dve žene iz Sigurne kuće trenutno su na plaćenoj obuci za kol operatera na poslovima prodaje životnog osiguranja, koje su istakle da je ovaj projekat spasio ne samo njihove živote, već i živote njihove dece.

„Posao u „Dunav osiguranju“ ne znači samo za nas dve, jer nas dve imamo po dvoje dece i niste spasili samo dva života već šest života. To će se pokazati kroz nekoliko godina i hvala svima koji su nam obezbedili da imamo redovna primanja koja će biti dovoljna za naše tročlane porodice“, ukazala je jedna od štićenica Sigurne kuće.

Vujović, predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost, istakla je da je tim ženama pomoć najpotrebnija, navodeći da će Savet, na čijem je čelu, intezivno raditi na ekonomskom osnaživanju žena.

„Treba ekonomski osnažiti generalno sve žene, a ne samo žena koje su šitićenice Sigurne kuće, a to je prioritet rada Saveta“, rekla je Vujović.

Prema njenim rečima, Grad vodi odgovornu politiku kada je u pitanju rodna ravnopravnost.

„Trudićemo se da i u narednom periodu bude još više žena angažovano. Pozvala bih i druge društveno odgvorne kompanije da zajedno sa Savetom pomognemo ženama iz Sugurne kuće“, kaže Vujović.

Ona je objasnila da će obuka za te žene trajati tri meseca, ali i da će biti plaćena, a nakon obučavanja biće primljene i zvanično zaposlene u kompaniji „Dunav“.

Štićenice Sigurne kuće obišla je danas i Vesna Stanojević, koordinatorka Sigurne kuće, i tim povodom istakla da je zapošljavanje žena žrtva nasilja veoma bitno kako bi se te žene materijalno osnažile i osamostalile.

„Finansijska samostalnost bitan je uslov da se sa nasiljem prekine. Žene koje nemaju nikakve mogućnosti i koje su upućene samo na nasilnike, na žalost, u većini slučajeva se vrati nasilniku i to nasilje se nastavlja“, kaže Stanojević.

Direktor Sektora za prodaju životnih osiguranja Kompanije „Dunav osiguranje“, Nikoleta Šubert, izjavila je da se kompanija odlučila da na ovakav način pomogne ženama koje su žrtve nasilje kako bi se na pravi način te žene ponovo integrisale u društvo.

Rekla je da će „Dunav“, kao društveno odgovorna kompanija, nastaviti da podržava rad Saveta i Sigurne kuće.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 30°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana