Zemunski osnovci na testu poznavanja saobraćajnih propisa Studio B

Objavljeno: 22.04.2017. 20:04 Izmenjeno: 23.04.2017. 01:07

Četrdesetosma opštinska smotra „Šta znaš o saobraćaju“ održana je u OŠ „Svetozar Miletić“ u Zemunu. Đaci iz 12 osnovnih škola pokazali su zavidno znanje iz poznavanja saobraćajnih pravila i spretnost u vožnji bicikla na poligonu. Organizator smotre je Auto – moto klub „Jedinstvo“ a pokrovitelj opština Zemun.

Po održavanju Državnog takmičenja, najbolje plasirani učenici iz grupe B (uzrast 10-12 godina) – dve devojčice i dva dečaka – predstavljaće Srbiju na Evropskom FIA takmičenju, koje se ove godine održava početkom septembra u Albaniji.

Učenici su, prema pravilniku, podeljeni u tri starosne grupe: A (do 9 godina starosti), B (od 10 do 12 godina starosti ) i C (za učenike starije od 13 godina). Oni se takmiče u teorijskom delu, rešavanjem saobraćajnih testova, kao i u vožnji bicikala na poligonu spretnosti, odnosno na poligonu koji simulira saobraćajne situacije sa kojima se sreću u svakodnevnom životu.

Za ovogodišnji 48. ciklus takmičenja AMSS je odštampao 300 000 saobraćajnih testova koji će biti distribuirani do osnovnih škola preko organizacija AMSS i školskih uprava do početka marta.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana