Zemun: Nastavljeni radovi na rekonstrukciji Ulice Sibinjanin Janka Beoinfo

Objavljeno: 25.06.2021. 15:48 Izmenjeno: 25.06.2021. 15:48

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Aleksandar Marković obišao je u društvu predsednika opštine Zemun Gavrila Kovačevića radove na rekonstrukciji Ulice Sibinjanin Janka, saopšteno je iz Opštine Zemun

Obilasku su prisustvovali v. d. direktora JP „Putevi Beograda” Dragan Đorđević, kao i pomoćnica predsednika opštine Zemun Andrijana Kukolj.

Predsednik opštine je podsetio da se u Zemunu trenutno realizuje više od 15 velikih projekata koji se odnose na staro jezgro Zemuna.

– Jedan od tih projekata je i rekonstrukcija Ulice Sibinjanin Janka, a u planu su i rekonstrukcije Fruškogorske, Njegoševe i Zmaj Jovine ulice. U pripremi su i radovi na rekonstrukciji Keja oslobođenja, uključujući i uređenje zelenih površina i pešačkih staza na Zemunskom keju. Rekonstruisane će biti i Glavna, Preradovićeva, Kosovska, Beogradska, Petra Zrinjskog i Davidovićeva ulica. U planu je i izgradnja garaže ispod platoa KSC „Pinki”. U narednom periodu, uz uređenje još nekih fasada, novi materijali koji se koriste u uređenju centra Zemuna učiniće da naša opština zablista novim sjajem – rekao je Kovačević, uz napomenu da je jedan od najznačajnijih projekata rekonstrukcija kanalizacione mreže dužine 6,6 kilometara u tridesetak ulica starog jezgra Zemuna.

Ulica Sibinjanin Janka se rekonstruiše u dve faze. U prvoj fazi je postavljena kocka od Grobljanske ulice do Ulice despota Đurđa u dužini od 260 metara. U drugoj fazi, koja je sada u toku, duž Ulice Sibinjanin Janka radnici će postavljati kocku od Ulice despota Đurđa do Klaoničke ulice. Rok za završetak radova u Ulici Sibinjanin Janka je 10. avgust, a zatim sledi rekonstrukcija Klaoničke ulice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Pretežno oblačno

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 10°C
Min: 2°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana