Zemun na Međunarodnom sajmu turizma Studio B

Objavljeno: 22.02.2020. 17:07 Izmenjeno: 22.02.2020. 20:23

Predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić, u svojstvu domaćina, bio je prisutan na već tradicionalnoj prezentaciji turističke ponude Gradske opštine Zemun na 42. Međunarodnom sajmu turizma, koji se organizuje na Beogradskom sajmu.

Na štandu Turističko – kulturnog centra Gradske opštine Zemun prikazan je turistički, kulturni, ugostiteljski i gastronomski potencijal Zemuna.

”Zemun je jedna od 17 beogradskih opština i trudimo se da uvek budemo različiti. Zemun ima svoju kulturu, svoju tradiciju na koju smo ponosni što nam daje  izvesnu dozu posebnosti, po čemu se Zemun razlikuje od drugih opština. Skoro čitavu deceniju prisutni smo na Sajmu turizma i prezentujemo sve ono što imamo i što nas izdvaja, to je bogata kulturno –istorijska baština. Mnogo toga smo uradili, kao bismo u najboljem svetlu turistima prikazali naše nasleđe, počevši od uređenja Starog jezgra Zemuna. Svakako, ove godine nas očekuje završetak izgradnje pristana za međunarodne brodove, zajedničkog projekta Vlade Republike Srbije, Grada Beograda i i Opštine. Želimo da upišemo Zemun na turističku mapu Evrope, i svi oni kruzeri koji su prolazili Dunavom, sada će pristajati u Zemun, a mi se trudimo da spremno sačekamo sve te turiste. Tako je rekonstruisano preko 70 fasada u Starom jezgru Zemuna, kao i pešačka zona. Akcenat smo stavili na uređenje Gardoša, po kome je naša Opština prepoznatljiva. Potpuno je rekonstruisana letnja scena i bedemi srednjovekovne tvrđave, pripremao i projekat revitalizacije Milenijumske kule. Jedno od pristupnih stepeništa je već urađeno, dok su za sva druga stepeništa projekti u toku. Sve ulice koje gravitiraju ka Gardošu su rekonstruisane i uz Grobljansku koja će biti takođe uređena, stvorili smo uslove da svi turisti nesmetano dođu do našeg Gardoša sa koga se kažu, pruža najlepši pogled na Beograd”, rekao je predsednik Matić i pozvao turiste iz zemlje i sveta da posete i mnogobrojne manifestacije, poput svojevrsnog festivala pesme, muzike i plesa ”Leta na Gardošu”, zatim ”Leta na Keju”, ”Leta na Lidu”, Festivala monodrame i pantomime, Međunarodnog zemunskog salona karikature, i sve one sadržaje koji afirmišu stvaralaštvo i promovišu Zemun kao turističku destinaciju.

Na štandu Zemuna posetioci su imali priliku da vide šta je sve urađeno i šta je ono što nas očekuje u budućnosti, kontinuitet razvoja nautičkog, kulturnog, sportskog, gastronomskog i manifestacionog turizma.

Prezentaciju bogate turističke ponude upotpunili su glumci Milenko Pavlov i Maja Kolundžija, recitujući stihove o Zemunu i muzicirajući sa proslavljenim pijanistom i univerzitetskim profesorom Nikolom Rackovim.

Mnogi  ugledne ličnosti iz sveta kulture, muzike i sporta, kao i poznati Zemunci posetili su štand svoje Opštine, među njima i sportiskinja Nadica Božanić, aktuelna vicešampionka Evrope u tekvondou, kao i estradne umetnice Neda Ukraden i Dragica Radosavljević Cakana.

Ovo je bila prilika i da predsednik Matić poseti prezentacije drugih lokalnih samouprava, kao i Turističke organizacije Beograda, gde je sa v.d. direktorom Miodragom Popovićem razgovarao o unapređenju turističke ponude Zemuna i prezentacije u okviru TOB-a.

Pod sloganom ”Put pod noge” od 20. do 23. februara 2020. godine u halama Beogradskog sajma predstavljaju se najznačajnije turističke agencije, savezi i organizacije, hoteli, turistički centri, vazduhoplovne kompanije, međunarodni tur operatori koje promovišu najnovije trendove u međunarodnoj turističkoj industriji, nove koncepte i mogućnosti za putovanja, kao i perspektive u razvoju turističkog biznisa.

Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma turizma je Egipat, prepoznatljiv po ponudi koja privlači posetioce iz celog sveta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Slaba kiša

Trenutna temperatura 6°C

Slaba kiša

Četvrtak
Oblačno

Max: 7°C
Min: 4°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana