„Zemun Fest” od 9. do 13. septembra Beoinfo

Objavljeno: 08.09.2020. 14:37 Izmenjeno: 08.09.2020. 14:37

Uz finansijsku pomoć Sekretarijata za privredu i Kancelarije za mlade, od 9. do 13. septembra održaće se „Zemun Fest 2020”.

Za pet dana, na dve scene na Velikom trgu, prikazuje se ukupno šest filmova, svetske i domaće kinematografije, zatim teatar na otvorenom, a biće organizovana i posebna dečja zona u okviru koje će biti održane radionice slikarstva.

Ovogodišnji „Zemun Fest” otvara Film „Istina”, delo svetski priznatog autora Hirokazu Korede, najpoznatijeg po filmovima „Like father like son” i „Shoplifters” za koje je osvojio Zlatnu palmu u Kanu, kao i mnogim drugim višestruko nagrađivanim filmovima. U glavnim ulogama su najveća imena francuske kinematografije Ketrin Denev i Žulijet Binoš, kao i poznati holivudski glumac Itan Houk. Na Glavnoj sceni u selekciji filmova prikazaće se i „Optužujem”, „Znoj”, „Šarlatan” i „Undine”.

Poslednjeg dana festivala, na Maloj sceni će biti prikazan i dokumentarni film „U zemlji kontrasta – Moja indijska priča”.

U okviru programa Teatar na otvorenom odigraće se predstave „O kakav divan dan”, „Crvenkapa” i „Ivica i Marica”.

Organizatori su udruženja građana „Klub mladih Zemun”, „ALEF 2018” i „Zemun Fest”. Očekivani broj posetilaca je oko 1.500 za sve dane festivala, u skladu sa važećim merama Vlade Republike Srbije, a kao i svih prethodnih godina, ulaz na sve sadržaje je besplatan.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 21°C

Delimično oblačno

Petak
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana