Želje Banderasa:Hamlet i uloga u filmu Kusturice Tanjug

Objavljeno: 31.12.2017. 17:47 Izmenjeno: 01.01.2018. 01:33

Neostvareni san španskog glumca i holovudske zvezde Antonia Banderasa je da na pozorišnim daskama odigra Hamleta, a želja mu je i da zaigra u nekom od filmova srpskog reditelja Emira Kusturice koji bi imao „snažnu priču“.

 

„Uprkos tome što sam prve korake u karijeri napravio kao član španskog Nacionalnog teatra, neostvareni san i dalje mi je da na pozorišnim daskama odigram Hamleta. Smatram da je to uloga koja je prikrivena želja svakog glumca“, rekao je Banderas (57) u intervjuu za novogodišnji trobroj „Večernjih novosti“.

Prema njegovim rečima, ako bi trebalo ocenjivati šta treba da bude priznanje kvaliteta nečijeg glumackog talenta, onda bi to, trebalo da bude izvodenje ovog Šekspirovog lika.

„A kad je reč o Oskaru, ta nagrada je najprestižnije što glumac u karijeri može da dobije. Ali kvalitet i prestiž dve su sasvim različite stvari“, primećuje Banderas.

Ističe da je upoznat sa srpskom kinematografijom i navodi da ne zna da li postoji neko ko se kao umetnik ne bavi glumom, a da ne ceni dela Emira Kusturice.

„Njegovi filmovi mnogo me podsećaju na španske. Imaju tu iskru srčanosti i emotivnosti koja govori više od hiljadu specijalnih efekata i kompjuterskih animacija. Uživao sam gledajuci “Vreme Cigana“ i “Arizona drim“. Voleo bih da glumim u nekom od njegovih filmova, ako bi priča bila snažna kao u ovim projektima“, kazao je Banderas.

Banderas se dotakao i sporta, poručivši da Srbi treba da budu ponosni na Novaka Ðokovića.

„Imate sve razloga da budete ponosni na Ðokovića. On je sjajan igrač, i volim energiju i odlučnost koju pokazuje na terenu. Međutim, kao Špancu, iako obožavam Novaka, dužnost mi nalaže da na njihovim mečevima uvek svim srcem navijam za Nadala“, rekao je Banderas.

Banderas ističe da sve radi iskreno i da kada se sprema da uroni u neki lik to čini bez zadrške, svim srcem.

„U tom slučaju žanr postaje sporedna stvar. Svaki film je jedan život, nečija priča, koja onda kad se kamera uključi postaje moja. Tako je bilo od prve klape u mojoj karijeri“, naveo je Banderas.

Prema njegovim rečima, čovek bez snova je niko i ništa.

„Uvek ću živeti punim plućima, želeći nešto novo i više. Ali uživajući u svakom trenutku. Kad jurcate kroz život propustite sve. Treba hodati polako poštujući mudrost koju su vam donele godine. I nikada se nemojte plašiti. Život je prekratak za strahove. Svaki strah donosi neuspeh i razočaranje. On nije znak vaše slabosti, već vaše nedovoljne vere da se borite za ono što će vas učiniti srećnim. Sve je moguće. Samo treba dovoljno snažno želeti“, poručuje Banderas.

Govorio je i o svom poslednjem filmu, trileru „Crni leptir“ Brajana Gudmena.

„Oduševio me je mračan prihološki pristup… “Crni leptir“ je poseban jer radnja gledaoca vodi od početka do kraja neverovatnom brzinom“, rekao je Banderas, poznat po holivudskim filmovima „Atentatori“, „Intervju s vampirom“, „Desperado“, „Filadelfija“ , „Maska Zoroa“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Vedro

Trenutna temperatura 24°C

Vedro

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 35°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana