„Zelenilo-Beograd” od ranih jutarnjih časova angažovano na čišćenju snega

Objavljeno: 12.12.2021. 12:02 Izmenjeno: 12.12.2021. 12:02

U toku dana na čišćenju snega i posipanju soli angažovano je 350 radnika JKP „Zelenilo Beograd”, saopštavaju iz ovog gradskog preduzeća

Čišćenje snega se obavlja ručno i uz pomoć neophodne mehanizacije i to: tri specijalna vozila „Wille”, tri specijalna vozila „Multicar”, jedan FAP, dva Kat-a, 15 traktora Kubota, dva traktora Kubota sa emulzijom, 17 putara, tri HTP-a, jedan Iveko i Man, 18 traktora Solis, četiri Maestrala i jedan Reks, jedan Kiper i jedan utovarivač.

Kao i prethodnih godina, JKP „Zelenilo-Beograd” je izvršilo sve neophodne pripreme i spremno je dočekalo prve snežne padavine u Beogradu.
JKP „Zelenilo-Beograd” je tokom zimske sezone 2021/2022 godine  u obavezi da uklanja sneg sa staza, platoa, dečjih igrališta, stepeništa, trotoara u i oko parkova i skverova koji su obuhvaćeni Programom redovnog održavanja na svih deset centralnih gradskih opština – ukupno 548.835 kvadratnih metara.

„Zelenilo”  će na osnovu Odluke Grada, uklanjati sneg i sa 133 stajališta javnog prevoza  na tačno utvrđenim lokacijama (4.827 kvadratnih metara)  kao i ispred pojedinih, unapred utvrđenih objekte Vlade Republike Srbije i objekata Narodne Skupštine, što ukupno iznosi površinu od 22.194 kvadratnih metara. Po nalogu Gradskog štaba uklanja se sneg i sa tačno definisanih površina koje su van Programa redovnog održavanja (204.274 kvadrata).

Čišćenje se obavlja ručno i mašinski na ukupnoj površini od 780.130 kvadrata. Čišćenje snega podrazumeva i posipanje soli i emulzija, stresanje snega sa četinara, klupa i žive ograde.

Obezbeđeno je 600 tona industrijske soli i 25.000 litara kalcijum-hlorid emulzije, kao i 6.000 kilograma kalcijum-hlorid granulata za nastupajuću sezonu. Radnici JKP „Zelenilo Beograd” će biti angažovani na čišćenju snega, leda i posipanju soli, dok god za to bude potrebe, kako bi našim sugrađanima obezbedili bezbedno i neometano kretanje kroz Beograd, saopštavaju iz „Zelenila”.
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana