Zelena stranka: Uvesti groblje za kućne ljubimce Tanjug

Objavljeno: 22.02.2018. 13:07 Izmenjeno: 22.02.2018. 13:07

Zelena stranka istakla je danas inicijativu za uvođenje ombudsmana, kao i gradskog groblja i gradske plaže za kućne ljubimce, saopšteno je iz te stranke.

Zelena stranka, pozivajući se na zvaničan podatak da u Beogradu ima više od 600.000 pasa, kao i veliki broj drugih kućnih ljubimaca koje Beograđani neguju i drže, smatra da je pitanje odgovornog vlasništva i bolje regulative u toj oblasti od vitalnog značaja i za vlasnike, nevlasnike, kao i za ljubimce.

„Neodgovorno vlasništvo se zataškava, vlasnici ne odgovaraju za nemar prema životinjama, često im ne pružaju ni osnovno, a oni koji to čine, sa druge strane, i veoma odgovorno brinu o njima, često su sprečeni da sa svojim ljubimcima ostvare osnovna prava. Groblje za kućne ljubimce je nešto što u 21. veku postoji u svim metropolama i ne bi trebalo da se dovodi u pitanje u Beogradu“, navodi se u saopštenju.

Kako je dodao potpredsednik Zelene stranke Saša Mihajlović ispred Skupštine grada, plaže za kućne ljubimce su pitanje dobrobiti životinja u letnjim mesecima i sve to su važne tačke programa Zelene stranke.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana