Zbog nižih temperatura počinje grejanje u stanovima

Objavljeno: 12.10.2020. 09:31 Izmenjeno: 12.10.2020. 09:39

 Svi toplotni izvori „Beogradskih elektrana“ danas prelaze u režim proizvodnje i isporuke toplotne energije potrošačima zbog prognozirane spoljašnje temperature vazduha čija će srednja dnevna vrednost biti ispod 12 stepeni Celzijusa, saopšteno je iz tog preduzeća.

„Beogradske elektrane“ će i narednih dana, do zvaničnog početka grejne sezone, 15. oktobra, nastaviti sa radom prilagođenim prognoziranim i ostvarenim temperaturama spoljašnjeg vazduha, a u skladu sa Odlukom o snabdevanju toplotnom energijom u gradu Beogradu.

Ukoliko u danima do 15. oktobra srednje dnevne temperature budu niže od 12 stepeni Celzijusa, biće nastavljena isporuka toplotne energije potrošačima.

Sistem daljinskog grejanja Beograda čini 36 toplotnih izvora, više od 9.000 toplotnih predajnih stanica i u njima više od 40.000 pumpi i druge opreme, kao i više od 1.600 kilometara toplovodnih cevi.

Za stabilan rad tako velikog energetskog sistema neophodno je nekoliko dana postepenog i veoma pažljivog opterećivanja zbog prelaska iz stacionarnog u dinamički režim rada.

Iz „Beogradskih elektrana“ mole potrošače za strpljenje, a prvi efekti današnjeg rada pogona „Beogradskih elektrana“, kod većine potrošača, mogu se očekivati u popodnevnim i večernjim časovima.

Takođe, apeluju na sve potrošače da do zvaničnog početka grejne sezone (15. oktobar) prijavljuju isključivo kada cele zgrade nisu snabdevene toplotnom energijom na broj telefona 011/2093-011 i da to čine upravnici zgrada ili predsednici kućnih saveta.

To je veoma važno da se ne bi dešavalo da dođe do zagušenja telefonskih poziva i nepotrebnog čekanja na uspostavljanje veze sa Dispečerskim centrom-Službom za prijem reklamacija, jer se neretko dešava da više komšija iz jedne zgrade pokušava da prijavi istovrsni poremećaj.

Takođe, prioritet u otklanjanju reklamacija su curenja vode iz instalacija, a broj telefona Dispečerskog cenra za prijavu je 011/2093-100 (broj telefona isključivo za prijavu curenja vode iz instalacija).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 17°C

Slaba kiša

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana