Zbog ne/izdvojenih dokaza žalili se i Lazarević i tužilaštvo

Objavljeno: 07.02.2017. 16:28 Izmenjeno: 07.02.2017. 16:28

I odbrana optuženih i Tužilaštvo za organizovani kriminal izjavili su žalbe na odluku Specijalnog suda u Beogradu o izdvajanju dela tužilačkih dokaza iz spisa predmeta u slučaju protiv Branka Lazarevića i još trojice optuženih za odavanje poverljivih policijskih informacija Darku Šariću. Sudsko veće Specijalnog suda u Beogradu nedavno je donelo rešenje kojim je na predlog […]

I odbrana optuženih i Tužilaštvo za organizovani kriminal izjavili su žalbe na odluku Specijalnog suda u Beogradu o izdvajanju dela tužilačkih dokaza iz spisa predmeta u slučaju protiv Branka Lazarevića i još trojice optuženih za odavanje poverljivih policijskih informacija Darku Šariću.

Sudsko veće Specijalnog suda u Beogradu nedavno je donelo rešenje kojim je na predlog Lazarevićevog branioca Verana Zečara izdvojilo deo priluškivanih telefonskih razgovora između optuženih jer ih smatra nezakonitim, zbog čega je tužilaštvo izjavilo žalbu.

Sudsko veće međutim nije usvojilo predlog odbrane da se kao nezakoniti izdvoje prisluškivani razgovori između ozvučenog svedoka Mileta Jerkovića i optuženog advokata Radovana Štrbca, a njih odbrana smatra veoma bitnim u ovom postupku.

Zbog toga je, kako je Tanjugu rekao Lazarevićev branilac i on izjavio žalbu na prvostepeno rešenje suda.

Tanjugu je rečeno danas da spisi predmeta još nisu stigli u Apelacioni sud koji treba da donese pravosnažnu odluku o tome koji će dokazi biti prihvaćeni u sudskom postupku a koji ne.

KRIK je danas preneo da se među razgovorima koje je sudsko veće odlučilo da izdvoji nalazi desetine telefonskih razgovora između vrha policije i ljudi kriminalne grupe Darka Šarića, koje je snimila kriminalistička policija tokom 2008. i 2009. godine.

Branko Lazarević je u to vreme bio šef kabineta tadašnjeg ministra unustrašnjih poslova Ivice Dačića.

KRIK navodi kako tužilaštvo tvrdi da ti razgovori dokazuju da je Lazarević bliskim Šarićevim saradnicima dostavljao poverljive informacije iz istrage koja se protiv njih vodila.

Suđenje Lazareviću treba da se nastavi 21. februara do kada se očekuje odluka Apelacionog suda.

Pored Lazarevića u ovom postupku optuženi su i advokat iz Novog Sada Radovan Štrbac, policajac Boris Gara, kao i Rodoljub Radulović zvani Miša Banana u bekstvu i njemu se sudi u odsustvu.

Lazarević i Štrbac su odbili da iznesu svoje odbrane do odluke o zakonitosti dokaza, dok je odbranu izneo samo Gara.

Lazarević i ostali se terete da su tokom 2008. i 2009. prenosili poverljive policijske informacije Šariću pre pokretanja zvanične istrage za šverc kokaina u oktobru 2009. godine.

U optužnom predlogu se navodi da je Gara prenosio ključne podatke Lazareviću o praćenju Šarićeve grupe, nakon čega je Lazarević te informacije prosleđivao Štrpcu i Raduloviću, a oni Šariću.

To postupanje je, kako smatra tužilaštvo za organizovani kriminal, ugrozilo istragu policije jer su pripadnici Šarićeve grupe promenili dotadašnji način komunikacije.

Šariću se ponavlja suđenje zbog krijumčarenja kokaina, a suđenje za pranje para mu je još u toku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 27°C

Vedro

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 32°C
Min: 21°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana