Zbog korone, vanredna situacija u osam mesta u Srbiji Tanjug

Objavljeno: 03.07.2020. 18:41 Izmenjeno: 04.07.2020. 21:18

Zbog povećanog broja zaraženih virusom korona, vanredna situacija proglašena u Novom Pazaru, Tutinu, Kragujevcu, Vranju i Ivanjici, a od danas, osim u Beogradu,i u Šapcu i Čačku.

Osim u Beogradu, vanredna situacija proglašena je i u Čačku i Šapcu. Direktor Opšte bolnice u Čačku Miroslav Sretenović kaže da je u tom gradu trenutno 58 osoba na bolničkom lečenju. U Čačku su donete odluke o zabrani javnog okupljanja, organizovanju svih slavlja, rada bazena i kupališta, dok je rad ugostiteljskih objekata skraćen od sedam do 20 časova, a nošenje maski i rukavica je obavezno.U teretanama na otvorenom i parkovima, u grupi može maksimalno da bude do pet lica u razmaku od dva metra.

Vanredna situacija je danas proglašena i u Šapcu, a gradonačelnik Nebojša Zelenović je rekao da će Štabu za vanredne situacije predložiti da se ograniči rad ugostiteljskih objekata i noćnih klubova i to tako što će raditi od šest do 23 sata, kao i obavezno nošenje maski u javnom prevozu i svim zatvorenim prostorima, bez izuzetka, uz poštovanje fizičke distance od metar i po.

U Novom Pazaru vanredna situacija je uvedena 25. juna, a podrazumeva zabranu okupljanja u javnom prostoru, otvorenom i zatvorenom više od pet osoba, kao i ograničeno radno vreme ugostiteljskih objekata od 7 do19 sati.Za vreme rada ugostiteljskih objekata za jednim stolom ne mogu sedeti više od dve osobe, uz poštovanje obavezne distance od 2 metra između njih i između stolova i uz obavezu nošenja zaštitne maske koju imaju i osoblje i gosti.U ovom gradu je zabranjeno korišćenje nargila u ugostiteljskim objektima, kao i organizovanje porodičnih svečanosti.

Kragujevački krizni štab je 27. juna odlučio da se u tom gradu uvede vanredna situacija, koja je proglašena i u Vranju, 29. juna.Kako je tada rekao gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, situacija je „nestabilna i teška“ pa se uvođenje vanrednih mera nije dovodilo u pitanje.

Na teritoriji opštine Ivanjica vanredna situacija zbog korona virusa proglašena je 2. jula.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana