Radovi u školi „Veljko Ramadanović“ Studio B, Beoinfo

15. 10. 2019. 09:52:34

Završeni radovi na uređenju dvorišta, ograde i sportskih terena u Školi za učenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović“.

foto Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je Školu za učenike oštećenog vida Veljko Ramadanović povodom završetka radova na uredjenju dvorišta, ograde i sporstskih terena sa predsednikom opštine Zemun Dejanom Matićem i gradskim sekretarom za obrazovanje i dečiju zaštitu Slavkom Gakom.

Gradonačelnik je podsetio da je ovu školu obišao u maju ove godine, kada se uverio da ona dobro radi. – Sada, šest meseci kasnije, došao sam da vidim da li se radovi o kojima smo tada razgovarali završavaju. Zadovoljstvo mi je da je dvorište asfaltirano i da su završene taktilne staze koje đacima omogućavaju pristup svim delovima dvorišta, kao i da se ovde obuče za samostalno kretanje ulicama grada Beograda. Opština Zemun je u radova uložila šest miliona dinara – rekao je Radojičić.

On je pohvalio dobar i odgovoran rad opštine i istakao da se u dobroj saradnji saradnji Grada Beograda, Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu, opština i resornog ministarva završavaju važni projekti koji su interesu dece. –Došao sam i da podržim ovu decu, koja moraju da imaju dobre uslove za svoje školovanje. Imali smo priliku danas i da razgovaramo sa njima i oni su vrlo zadovoljni i optimistični. Jedan dečak nam se i pohvalio svojim upehom u plivanju. Zato smo mi ovde, da ih podržimo i da im omogućimo da nastave sa svojim obrazovanjem i uspesima – naveo je gradonačelnik i istakao da je ovo jedna od vodećih škola u ovom delu Evrope za decu oštećenog vida.

On je ukazao da je važno da se i dalje ulaže u ovu školu, kako bi se đacima omogućili što bolji uslovi rada, ali i kako bi se učenici u njoj što bolje pripremili za samostalno snalaženje u gradu u svakodnevnom zivotu.

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić zahvalio je gradonačelniku na poseti i naglasio da ova opština nastavlja sa infrastrukturnim radovima i ulaganjima u osnovne škole. –Zemun pored 17 osnovnih škola vodi računa i o tri specijalne i jednoj muzičkoj školi. Danas smo se uverili kako se privode kraju radovi u školskom dvorištu „Veljko Ramadanović”, a obićićemo i ostale škole – poručio je Matić.

On je objasnio da je opština Zemun podelila radove na obnavljanju škola u dve faze, tako da prva faza podrazumeva renoviranje školskih dvorišta, ograda i drugih neophodnih stvaru u 11 osnovnih škola.

Direktorka škole Radmila Laban je precizirala da su u školi urađeni poligon za orijentaciju i kretanje, delovi senzornog vrta koji bi uskoro trebao da bude završen u sklopu čega je letnja učionica i mirisni deo vrta, zatim asfaltiranje dvorišta sa taktilnim stazama, fiskultarna sala, video obezbeđenje i druge stvari.

Deca su demonstrirala kretanje i orjentisanje na novoizgradjenim taktilnim stazama .Cilj je da se poveća bezbednost djaka pri kretanju i da se osposobe za svakodnevno korišćenje staza koje su postale standard popločavanja ulica u našoj zemlji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 3°C

Slaba kiša

Utorak
Moguća kiša

Max: 4°C
Min: 3°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana