Završeno asfaltiranje deonice Vrčin-Smederevski put Studio B, Tanjug

Objavljeno: 31.10.2016. 16:46 Izmenjeno: 01.11.2016. 12:19

U beogradskoj opštini Grocka završeno je asfaltiranje deonice od Vrčina do Smederevskog puta, a prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića radovi su koštali oko 50 miliona dinara.

foto Tanjug
„Na ovom putu ništa ozbiljno nije rađeno sigurno 40-ak godina“, naveo je on i dodao da je, zahvaljujući dobroj saradnji Grada Beograda, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i JP „Putevi Srbije“, urađeno 4,4 kilometra puta.

Navodeći da je asfaltiranjem deonice od Vrčina do Smederevskog puta rešen veliki problem, Vesić se zahvalio predsedniku opštine Grocka i građanima koji su inicirali radove.

„Mi pokušavamo da nadoknadimo nedostajuću infrastrukturu što sami, što zajedno sa „Putevima Srbije“ jer svi građani Beograda, bez obzira da li žive u Vrčinu, Boleču, Ritopeku ili bilo kom drugom delu Beograda, moraju da budu tretirani na isti način kao građani koji žive na Terazijama ili Vračaru“, istakao je Vesić.

Govoreći o infrastrukturnim projektima na teritoriji opštine Grocka, on je naveo da je, između ostalog, u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda prošao tender da se uradi novih četiri kilometra spajanja rezervoara Kaluđerica sa regionalnim vodovodom Makiš-Mladenovac.

„Time ćemo obezbediti da možemo da uuradimo u drugom delu sekundarnu mrežu i za Kaluđericu, i za Leštane, i za Boleč, i za Vinču i Ritopek, kao i da građanima Kaluđerice koji već sada imaju vodu, obezbedimo stabilno snadbevanje vodom“, dodao je Vesić.

On je izrazio zadovoljstvo što Grad Beograd na taj način rešava suštinske infrastrukturne probleme, a ne radi samo „šminkanje, kao što se radilo u prošlosti“.

Predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović je izrazio zadovoljstvo zbog asfaltiranja deonice od Vrčina do Smederevskog puta jer to, kako je ocenio, puno znači građanima koji žive u tom delu Grocke.

„Mi smo u poslednjih šest meseci uradili 30 kilometara atarskih i 24 kilometra lokalnih puteva što, moramo priznati, u zadnjih 20 godina ukupno nije urađeno“, dodao je Simonović.

Direktor Sektora za održavanje u JP „Putevi Srbije“ Zoran Stojisavljević je rekao da je to preduzeće u prethodne tri godine obnovilo više od 100 kilometara mreže državnih puteva drugog reda na teritoriji grada Beograda u šta je, kako je istakao, uloženo više od 500 miliona dinara.

„Nadam se da ćemo istim tempom nastaviti i ubuduće“, rekao je Stojisavljević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura -5°C

Pretežno vedro

Sreda
Malo i umereno oblačno

Max: 0°C
Min: -5°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana