Završeni radovi na sanaciji dečjeg igrališta na Ceraku Beoinfo

Objavljeno: 17.06.2021. 13:15 Izmenjeno: 17.06.2021. 13:15

Na inicijativu Gradske opštine Čukarica, JKP „Zelenilo – Beograd” završilo je sanaciju zelene površine i igrališta za decu u Šavničkoj ulici u naselju Cerak, saopšteno je iz te opštine. 

Donedavno se na ovoj površini, koja se prostire na više od 2.000 metara kvadratnih, nalazilo staro igralište sa rekvizitima koji su bili postavljeni na travnatoj površini.

Rekonstruisani park obišao je predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić i zahvalio stanarima na čiju je inicijativu obnovljeno igralište.

– Na mestu uklonjenih rekvizita izgrađeno je novo dečje igralište na podlozi od livene gume, te naši najmlađi sugrađani sada imaju na raspolaganju nov, bezbedan i moderno opremljen prostor. Izgrađene su nove pešačke staze oko dečjeg igrališta koje ga povezuju sa okolnim sadržajem, a postavljene su i betonske klupe sa naslonom i betonske đubrijere – naveo je Kolarić.

On je istakao da vrednost radova na sanaciji parka iznosi 4,8 miliona dinara.

– Ovakvi parkovi su veoma važni jer omogućavaju građanima da kvalitetnije provode vreme u svom kraju. Zato se nadam da će građani čuvati ovaj park, a mi ćemo se truditi i dalje da uređujemo dečja igrališta, sportske terene, teretane na otvorenom, parkove za kućne ljubimce i ostale prostore koji podižu kvalitet života u svakom naselju – poručio je Kolarić.

On je podsetio da Opština Čukarica u saradnji sa „Zelenilom” organizuje tradicionalnu akciju „Proleće na Čukarici” za izbor najlepše uređene zelene površine na teritoriji ove opštine.

– Pozvao bih Čukaričane da se prijave za učešće u nekoj od sedam kategorija. Na ovaj način se trudimo da motivišemo građane da urede svoja dvorišta i balkone, da srede zelene površine u okviru svojih zgrada i malih skverova, koji postaju prave male zelene oaze – zaključio je Kolarić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura -4°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 0°C
Min: -5°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana