Završena sanacija igrališta u Pančićevoj ulici Studio B

Objavljeno: 08.06.2021. 11:52 Izmenjeno: 08.06.2021. 14:05

Svi rekviziti na igralištu su predviđeni za uzrast od 2-12 godina, izrađeni u potpunosti prema važećim standardima bezbednosti dečijih igrališta.

Predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović i generalni direktor JKP „Zelenilo-Beograd”, Beograd Slobodan Stanojević obišli su  obnovljeno dečje igralište u Pančićevoj ulici, saopštavaju iz ovog gradskog preduzeća.

– Pre svega želim da se zahvalim stanarima ovog kraja na čiju inicijativu je obnovljeno ovo igralište. Za nas su ovakva igrališta najvažnija jer omogućavaju deci da kvalitetnije provode vreme u svom kraju. Zahvaljujem se na podršci i „Zelenilu-Beograd” koje je radilo na sanaciji ovog igrališta – rekao je Radoslav Marjanović.

Na ovoj površini izvršeni su radovi koji su obuhvatili  kompletnu popravku zastora staza i platoa, kao i obnovu igrališta. Pešačke komunikacije su izrađene od betonskih ploča, oivičene ivičnjacima, a na delu gde je su postavljeni rekviziti za igru dece izrađena je podloga od livene gume u crvenoj boji.

– Svaki put kada uradimo obnovu nekog igrališta nailazimo na zadovoljstvo građana, pogotovo zato što su ova igrališta sada standardizovana, sa podlogom koja povećava bezbednost. Zajedno sa travnjakom je obnovljeno oko 2.000 kvadrata. Sarađujemo sa svim opštinama po pitanju ovakvih projekata, ali radimo i sve redovne poslove koji su obuhvaćeni godišnjim programom radova. U ovom trenutku je aktivno nekoliko gradilišta na kojima se obnavljaju zelene površine, a u toku je i košenje koje nam je trenutno takođe prioritet – rekao je Slobodan Stanojević.

Postavljeno je šest rekvizita iz novog programa JKP „Zelenilo-Beograd”, i to penjalica, klackalica, ljuljaška, dve njihalice i jedan kombinovani rekvizit. Od parkovskog mobilijara postavljeno je sedam betonskih klupa sa naslonom i tri đubrijere.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura -4°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 0°C
Min: -5°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana