Završena obnova dve sale u Urgentnom, danas prve operacije Tanjug

Objavljeno: 18.05.2017. 15:18 Izmenjeno: 19.05.2017. 11:14

Završeni su radovi na obnovi dve operacione sale u Urgentnom centru KCS – mikrohirurška i neurohirurška sala, a prvi pacijenti u njima biće operisani već danas.

 

Obnova dve sale u Urgentnom centru simbolično označava početak radova na obnovi sedam klinika, za koje je obezbeđeno 100 miliona evra i to 70 miliona iz razvojne banke Saveta Evrope a ostatak iz Evropske investicione banke.

Obnovljene sale danas su obišli ministri građevinarstva i zdravlja, Zorana Mihajlović i Zlatibor Lončar.

 

Ministar zdravlja pojasnio je da su radovi u dve sale u Urgentnom centru završeni nedelju dana pre roka i da to treba da bude primer kako treba da se radi obnova zdravstvenih ustanova.

„Sale su završene sedam, osam dana ranije. Takve firme nam trebaju i takvi ljudi nam trebaju da rade u zdravstvu. Imajte na umu da pacijenti već čekaju da uđu i da se ovde već danas, noćas i narednih dana rade operacije“, rekao je ministar.

On je kao primer loše prakse naveo KC NIš gde su probijeni rokovi za završetak radova, gde pojedinci, kako kaže, „prave kombinacije“.

„Nadležni organi takve stvari moraju da ispitaju do kraja. To ne sme da se dešava. Vlada izdvoji novac teško stečen za zdravstvo, a onda se nađe neko pametan i to ne može da se završi kako treba. Mislim da to nećemo dozvoliti“. zaključio je Lončar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 27°C

Pretežno vedro

Petak
Pretežno sunčano

Max: 37°C
Min: 24°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana