Završena deonica puta Bečmen-Petrovčić Studio B, Tanjug

Objavljeno: 06.10.2016. 12:00 Izmenjeno: 07.10.2016. 11:42

Završeno asfaltiranje deonice puta Bečmen – Petrovčić u dužini od 3,2 kilometra. Obilazeći deonicu gradski menadžer Goran Vesić rekao da će sledeće godine biti asfaltiran i preostali deo puta do granice sa opštinom Pećinci.

U beogradskoj opštini Surčin, na putnom pravcu Bečmen-Petrovčić asfaltirano je ukupno 3,2 kilometra puta, a kako je danas rekao gradski menadžer Goran Vesić radovi su koštali 55 miliona dinara.

Podsetivši da je Grad Beograd u prethodnom periodu uradio kilometar puta, Vesić je rekao da je sada asfaltirano dodatnih 2, 2 kilometra, koje su finansirali „Putevi Srbije“.

„U Petrovčiću smo uradili i trotoare i u tom smislu smo zaista uspeli da uradimo deonicu puta koja decenijama nije rađena i koja je zaista bila u lošem stanju“, rekao je Vesić novinarima.

On je naveo da preostaje da se sledeće godine uradi još oko 4,5 kilometara do Pećinaca i jedan deo od Bečmena tako da će, kako je dodao, ukupno biti asfaltirano oko osam kilometara puta.

Vesić je istakao da je Grad Beograd ove godine na teritoriji Surčina uradio 11 ulica za šta je, kako je dodao, uloženo oko 51 milion dinara.

Navodeći da je Grad Beograd uradio puno za sanaciju puteva na teritoriji opštine Surčin, Vesić je naveo da je u poslednje dve godine na teritoriji te opštine gradska vlast u puteve uložila 140 miliona dinara.

„To nije dovoljno, još uvek ima mesta koja nemaju dobre puteve, ali verujem da ćemo, ako ovako budemo nastavili da radimo, u nekom periodu, putnu mrežu dovesti u red“, rekao je gradski menadžer.

On je naglasio da Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Grada Beograda ove godine u Surčin ulaže 151 milion dinara, od čega se 134 miliona ulaže u kanalizaciju.

Radovi na izgradnji kanalizacione mreže trebalo bi da budu gotovi do kraja ove godine, rekao je Vesić i dodao da se očekuje da će priključivanje domaćinstava početi sledeće godine.

Vesić je naglasio da će se Grad Beograd truditi da što više ulaže u prigradske opštine jer, kako je istakao, svi građani Beograda moraju da budu ravnopravni i da imaju pravo na put, vodu, kanalizaciju i javni prevoz.

„Tu ne sme da bude razlike između Terazija i Surčina i u tom smislu zaista se trudimo da uložimo više novca kako bi nadoknadili nedostajuću infrastrukturu u ovakvim mestima kao što je Surčin“, dodao je Vesić.

Predsednik opštine Surčin Steva Šuša zahvalio se Gradu Beogradu, a posebno gradskom menadžeru jer je njegovim zalaganjem, za manje od mesec dana, na putnom pravcu Bečmen-Petrovčić asflatirano dodatnih 2,2 kilometra puta.

„Kao što je politika Grada Beograda da ravnomerno ulaže u svoje opštine, tako i mi imamo politku da ravnomerno ulažemo u sva naša naselja“, rekao je Šuša.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 19°C

Pretežno vedro

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 28°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana