Završen sastanak stranaka sa Vučićem Tanjug

Objavljeno: 17.03.2020. 20:05 Izmenjeno: 18.03.2020. 08:25

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se s predstavnicima političkih stranaka, a sastanku su prisustvovali i premijerka Ana Brnabić, predsednica Skupštine Maja Gojković i generalni sekretar Predsedništva Nikola Selaković.

Učesnici su u Palatu Srbija došli nešto pre 17 časova i želeli su da poruče da je važno jedinstvo u ovim trenucima, kao i da je realno da se izbori zakazani za 26. april odlože.

Među učesnicima sastanka bili su predsednik SPAS-a Aleksandar Šapić, predsednik DS S-a Miloš Jovanović, predsednik Nove stranke Zoran Živković, prvi na listi Ujedinjene demokratske Srbije Marko Ðurišić, predsednik SVM-a Ištvan Pastor, predsednik Stranke slobode i pomirenja Muamer Zukorlić, predsednik LDP-a Čedomir Jovanović, predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović i drugi…

Šapić je posle sastanka rekao  da niko zbog aktuelne situacije nije potezao temu izbora kao nešto važno, navodeći da je konstatovano da će se oni održati kada se za to steknu uslovi.

On je napomenuo da niko nije insistirao na datumu izbora, i podvukao da to nije učinio nijedan predstavnik nijedne stranke.

Šapić je ocenio da je atmosfera na sastanku bila izuzetno ozbiljna i odgovorna, i da je pozitivno iznenađen koliko su svi bili svesnosti važnosti situacije.

Kako je ocenio, došao je trenutak da srpski narod pokaže jedinstvo i da postoje važnije stvari od unutarstranačkih interesa.

Tanjugovi sagovornici su uoči sastanka ocenili da je odlaganje izbora realnost.

Miloš Jovanović iz DS S-a rekao je da će izbori koji su zakazani za 26. april morati da se odlože.

Ocenio je da bi sve liste trebalo da imaju jednak tretman, ali je i ukazao da će svakako biti vremena za odmeravanje političkih snaga, jer država sada ima prečih stvari.

Zoran Živković iz Nove stranke rekao je da treba da se prekine s teškim izjavama i da se radi ozbiljan posao u vezi s epidemijom korona virusa, te da eksperti treba „u tom smislu da preuzmu priču“.

Kako je rekao, „izbore, naravno, treba odložiti“, a vanredno stanje, po njemu, treba da traje dok traje pandemija po odluci SZO, i da posle toga treba ići u izborni proces.

Naveo je da treba dati dovoljan rok za ozbiljnu kampanju koja, kaže, neće ugroziti ni zdravlje ljudi, ni demokratske principe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana