Završen četvrti ciklus akcije „Đačko parking mesto“ Studio B

14. 10. 2019. 14:30:05

Uručenjem nastavnih sredstava direktorima 25 beogradskih osnovnih škola završen je četvrti ciklus akcije Djačko parking mesto u organizaciji JKP Parking servis.

Škole su, prema želji, dobile interaktivne table, projektore, video bimove, računare, razglase i multifunkcionalne štampače. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da trenutno ima 25 škola obuhvaćenih zonskih  sistemom, a da će ih naredne godine biti 32, budući na proširenje parking zona.

Parking servis je 2015. godine pokrenuo akciju Djačko parking mesto sa ciljem da školama, od prihoda ostvarenog naplatom parkiranja na jednom parking mestu, donira neophodna nastavna sredstva. Djačka parking mesta obeležena su u blizini svih osnovnih škola  na području zonskog sistema parkiranja. Ova akcija predstavlja takodje način da se poveća bezbednost dece u zonama škola i skrene pažnja vozačima na dodatnu opreznost i sporiju vožnju.

Parking servis je za protekle četiri godine u okviru akcije Djačko parking mesto osnovnim školama donirao 49 interaktivnih tabli, 75 projektora, 16 računara, 14 multifunkcionalnih štampača, sedam razglasa, sedam video bimova i jedan fotoaparat, a sve to ukupno je vredelo 10 miliona dinara. Važno je da kao društvena zajednica nadjemo način da se više pomažu škole i trebalo bi da primer Parking servisa slede i druga preduzeća, zaključuje Vesić i ističe da je svako ulaganje u obrazovanje, ulaganje u budućnost naše zemlje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 3°C

Slaba kiša

Utorak
Moguća kiša

Max: 4°C
Min: 3°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana