Zavetnici u Preševu: Ovo nije i neće biti Velika Albanija Studio B

Objavljeno: 02.06.2020. 16:13 Izmenjeno: 02.06.2020. 16:13

Delegacija Srpske stranke Zavetnici, na čelu sa nosiocem izborne liste, Milicom Ðurđević Stamenkovski, posetila je Pčinjski okrug i opštinu Preševo i tom prilikom poručila da to „nije i neće biti Velika Albanija“.

Ona je rekla da će obilaziti „pogotovo one delove na koje je država očigledno zaboravila“, što je, prema njenim rečima, u Preševu, postalo više nego očigledno.

U saopštenju stranke navodi se da je u opštini u kojoj danas živi svega dva odsto Srba, Zavetnike sačekao iznenađujuće veliki broj meštana.

„Vi ste sada na braniku odbrane suvereniteta naše države, vi čuvate Srbiju“, rekla je Ðurđević Stamenkovski, poručivši da oni koji govore o korekciji srpskih granica i svrstavaju Preševo u okvire lažne kosovske države, građanima te opštine crtaju mete na čelu.

„Vi ste građani ove zemlje I nećemo dozvoliti da vas iko učini srpskom dijasporom“, porucila je građanima Preševa Ðurđević Stamenkovski.

Ona je dodala da će Zavetnici biti brana pripajanju takozvane preševske doline velikoalbanskom projektu i da će u Skupštini Srbije braniti celovitost Srbije.

Srpska stranka Zavetnici je jedina opoziciona stranka koja je tokom izborne kampanje posetila Preševo, istakla je ona i dodala da će Zavetnici tokom kampanje nastojati da obiđu svaki kutak Srbije, pogotovo „one njene delove na koje je država očigledno zaboravila“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Sumaglica

Trenutna temperatura 19°C

Sumaglica

Ponedeljak
Mogući pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana