Zavetnici: Bolji uslovi za male i srednje preduzetnike Tanjug

Objavljeno: 30.05.2020. 14:31 Izmenjeno: 30.05.2020. 14:31

Nosilac izborne liste Srpske stranke Zavetnici Milica Ðurđević Stamenkovski izjavila je da država mora da pruži podršku malim i srednjim preduzetnicima i istakla da oni moraju imati bolje uslove od stranih investitora.

„Razvoj i podsticaj malim i srednjim preduzećima je preduslov opstanka i stabilnosti takozvane srednje klase, koja je poslednjih decenija podnela najveći teret ekonomskog porobljavanja“, rekla je Ðurđević Stamenkovska u razgovoru s građanima u beogradskom naselju Borča.

Kakio se navodi u saopštenju stranke, Zavetnici ukazuju na to da mala i srednja preduzeća zapošljavaju oko 65 odsto ljudskih resursa i učestvuju u BDP-u Srbije sa oko 55 odsto.

Ðurđević Stamenkovski je dodala da su “i prethodna i aktuelna vlast pretvorile građane Srbije u jeftinu radnu snagu, koju eksploatišu strani investitori”.

„Zalažemo se za amnestiranje od plaćanja poreza (grace period) za nova mikro i startap preduzeća u prvoj godini poslovanja. Ove mere bile bi kompatibilne sa merama očuvanja srpskog sela, sprečavanja odliva mladog stanovništva u inostranstvo i borbu protiv bele kuge. To je suština ekonomskog patriotizma“, poručila je Milica Ðurđević Stamenkovski.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 22°C

Pretežno vedro

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana