Zaštitna oprema za Dom zdravlja „Zemun” Beoinfo

Objavljeno: 06.04.2020. 14:35 Izmenjeno: 06.04.2020. 14:35

Opština Zemun obezbedila je neophodnu opremu za zaštitu zdravstvenih radnika Doma zdravlja „Zemun” koji su zbog epidemije virusa korona izloženi opasnosti, saopšteno je iz ove opštine.

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić je rukovodstvu Doma zdravlja „Zemun” uručio zaštitnu opremu i zahvalio na izuzetnoj požrtvovanosti, koja se naročito iskazuje u okviru rada dve ambulante za pacijente sa respiratornim simptomima i febrilnim stanjima.

– Dom zdravlja „Zemun” ne deluje samo na teritoriji naše opštine, već pokriva i primarnu zdravstvenu zaštitu i u opštini Surčin. Sagledavajući potrebe Doma zdravlja „Zemun”, obezbedili smo znatnu količinu zaštitne opreme, od maski do kabanica. Ovo će svakako doprineti zaštiti onih koji daju nemerljiv doprinos u borbi sa neumoljivim virusom – rekao je predsednik opštine Zemun Dejan Matić i dodao da će Opština nastaviti da pomaže rad zdravstvenih ustanova na svojoj teritoriji, te zahvalio privrednicima i građanima na odgovornosti i solidarnosti.

Opština Zemun obezbedila je maske, zaštitne mantile i kombinezone, kao i PVC kabanice i zaštitne naočare, ukupno više od hiljadu i trista komada opreme.

Primopredaji opreme prisustvovale su direktorka Doma zdravlja „Zemun” dr Aleksandra Cvetković, zamenica direktorke Angelina Orbović i glavna medicinska sestra Dragana Vuković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana