Lončar: Broj zaraženih posledica nepoštovanja mera Tanjug

Objavljeno: 20.11.2020. 09:04 Izmenjeno: 20.11.2020. 19:06

Ovoliki broj zaraženih koronavirusom posledica je nepoštovanja postojećih mera. Koje god mere da donesete, potrebno je najmanje sedam do deset dana da vidite njihov rezultat, kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Virus je ušao u porodice i to je velika razlika između trenutnog i prethodnog talasa. Policijski čas nije čarobno rešenje, jedino rešenje je, kaže, poštovanje mera, pre svega prekid kontakata.

Policijski čas je poslednja mera, nešto što svima para uši, ali bih voleo da svi zajedno shvatimo da to možemo da izbegnemo, veoma jednostavno, ako prekinemo nepotrebne kontakte. Bez toga, posebno sada kada je virus ušao u porodicu, ne možemo da dobijemo bolji rezultat i smanjimo porast broja zaraženih. Možemo da ga nazovemo kako god hoćemo, ali prekid kontakata je jedini lek za ovu situaciju, rekao je Lončar.

Zdravstveni sistem trpi najveći pritisak i prilagođava se situaciji na dnevnom nivou. Klinike za pulmologiju i grudnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije, kao i Niška banja, ušle su u kovid sistem. Povećavanje bolničkih kapaciteta je nužnost, ali ne i rešenje za zaustavljanje epidemije. Negativne rekorde, koje beležimo iz dana u dan, moramo da zaustavimo van bolničkih krugova, kaže ministar zdravlja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Umeren sneg

Trenutna temperatura -3°C

Umeren sneg

Ponedeljak
Moguć sneg

Max: -1°C
Min: -5°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana