Pacijent iz Subotica prebačen na lečenje u KCV Tanjug

Objavljeno: 07.03.2020. 10:09 Izmenjeno: 07.03.2020. 14:27

Pacijent iz Subotice, koji je zaražen korona virusom, prebačen je na dalje lečenje u Klinički centar Vojvodine.

Kako saznajemo, zbog stalnih skokova temperature, koje je imao tokom noći, nakon jutrošnje vizite, odlučeno je da bude prebačen u KCV.

„Nakon jutrošnje vizite, koju su zajednički obavili subotički lekari, ali i kolege iz Beograda i Novog Sada, odlučeno je da pacijent bude prebačen u tercijarnu zdravstvenu ustanovu zbog stalnih skokova temperature koje je imao tokom noći“, stoji u saopštenju.Njegovo lečenje biće nastavljeno u KC Vojvodina pod stalnim nadzorom infektologa i ostalih lekara iz Novog Sada i Beograda.

Infektolog i načelnik Jedinice za zarazne bolesti Gradskog zavoda za javno zdravlje, Mijomir Pelemiš, rekao je u Novom jutru TV Pink da zbog pojave korona virusa u Srbiji nema razloga za strah i paniku, već za ozbiljnost i mobilizaciju svih zdravstvenih radnika i onih koji učestvuju u zbrinjavaju zaraženih tim virusom. “To se i do sada radilo, neće se ništa posebno novo raditi ubuduće, osim što insistiramo da zdravstveni radnici u bolnicama budu pripravni i spremni, a sve je već organozovano“, naveo je Pelemiš.

Kazao je da se pokazalo da su sve aktivnosti koje je zdravstevni sistem sprovodio dale rezultata i da su građani savesni i svesni šta treba da preduzmu da sačuvaju svoje zdravlje i zdravlje cele populacije. “Oboleli se sam kontrolisao i sam izolovao svoju porodicu kad je shvatio da ima neku infekciju što je plus za sve nas“, kazao je Pelemiš.

Epidemiolog Predrag Kon je, na pitanje da li Srbiji preti epidemija korona virusa, kazao da postoji umereni rizik za pojavom novih slučajeva i dodao da se pojava eventualno manje epidemije ne može isključiti, ali da je najvažnije da se testiraju svi koji su bili u kontaktu sa zaraženim muškarcem iz Subotice.“ To je već, koliko znam, urađeno. Vrlo je bitno da, ako neko dobije respiratorne tegobe, a radi na mestu gde ima mnogo kontakata sa drugima, da se ne pojavljuje na svom radnom mestu“, kazao je Kon.

On je naglasio da bi epideomiološka situacija u Srbiji, da nema pretnje korona virusom, bila bi potpuno uobičajena i izlazila iz sezone gripe.“Svi sistemi nadzora za grip ovog puta će funkcionisati za eventualne slučajeve korona virusa“, rekao je Kon.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 23°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana