Zapošljavanje kroz program „Moja prva plata“ opušta mlade

Objavljeno: 12.08.2022. 11:13 Izmenjeno: 16.08.2022. 11:18

Na Međunarodni dan mladih treba da se podsetimo kolika je snaga i moć mladosti, kaže ministarka Darija Kisić i mladima poručuje da će država nastaviti da sprovodi različite mere aktivne politike zapošljavanja.

Kisić najavljuje da će uskoro početi novi krug programa „Moja prva plata“, za podsticanje zapošaljvanja mladih.

Na Međunarodni dan mladih Ministarstvo za rad i zapošljavanje skreće pažnju na potencijal mladih u društvu i zalaže se za njihov bolji položaj na tržištu rada. U toku su završne pripreme za treći krug programa “Moja prva plata“, koji je, prema oceni resorne ministarke,  dao izuzetne rezultate u zapošljavanju mladih.

Ministarka precizira da je u prvom krugu – 42,2 odsto mladih zasnovalo radni odnos nakon završetka programa “Moja prva plata”, a nakon drugog očekuje se više od 50 odsto. Kisić se nada  da će u trećem krugu zainteresovanost mladih i poslodavaca biti bar ista kao što je bila prethodnih godina.

U prvoj polovini ove godine oko 22.000 mladih bilo je obuhvaćeno merama aktivne politike zapošljavanja. Da bi se položaj mladih unapredio država uvodi program Garancije za mlade, koji podrazumeva da mladi dobiju kvalitetnu ponudu za posao, nastavak obrazovanja, praksu ili učenje kroz rad u roku od četiri meseca od ulaska u status nezaposlenosti ili napuštanja, odnosno završetka formalnog obrazovanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana