Zaposliti što više Voždovčana Studio B

Objavljeno: 11.05.2021. 19:02 Izmenjeno: 11.05.2021. 19:02

U gradskoj opštini Vožovac organizovana je prezentacija javnih poziva Nacionalne službe za zapošljavanje za 2021. godinu. U pitanju je tradicionalna akcija, ove godine stimulansi su najveći do sada, a cilj je  isti – zaposliti što više Voždovčana, ističu u toj opštini.

Opština Voždovac opredelila se za proaktivnu ulogu u očuvanju radnih mesta i otvaranju novih, kaže član veća zadužen za privredu Milan Martinković. Zajedno sa Nacionalnom službom za zapošljavanje napravili smo nove programe za 2021. godinu, koje opština dodatno stimuliše. Ovo je, kaže, tek početak akcije od koje velike, konkretne rezultate očekujemo već za mesec-dva.

Najvažnije zajedničko pitanje za nezaposlene, poslodavce, lokalne samouprave, a za nas iz nacionalne službe i zakonska obaveza i posao jeste zapošljavanje ljudi, kaže Siniša Knežević, zamenik direktora beogradske filijale za zapošljavanje. Zahvalni smo Opštini Voždovac i poslodavcima koji su prepoznali značaj naše akcije, koja nije jedina usmerena na rešavanje tog životnog pitanja. Korona je, podseća Knežević, onemogućila održavanje sajmova zapošljavanja, ali kao što vidite, nalazimo druge načine da se bavimo tom temom.

Kvote su na istom nivou kao i prethodnih godina. Već prvih dana beležimo veliko interesovanje za stručnu praksu i siguran sam, kaže Siniša Nedeljković, da ćemo nadmašiti prethodne rezultate i u privatnom i u javnom sektoru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 3°C

-

Subota
Oblačno

Max: 6°C
Min: 3°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana