Zaposleni u Gradskoj upravi odazvali se akciji dobrovoljnog davanja krvi Tanjug

Objavljeno: 17.06.2019. 13:06 Izmenjeno: 17.06.2019. 18:24

Akcija dobrovoljnog davanja krvi za sve zaposlene organizovana u Gradskoj upravi grada Beograda.

foto Beoinfo

Na inicijativu načelnice Gradske uprave Grada Beograda Sandre Pantelić, u zgradi Gradske uprave organizovana akcija dobovoljnog davanja krvi, a pozivu se odazvao i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Akciji se, osim velikog broja zaposlenih, odazvao i vršilac dužnosti sekretara za poslove Komunalne policije Ivan Divac.

Sandra Pantelić rekla je da se dobrovoljnim davanjem krvi na delu pokazuje plemenitost i veliko srce. – S obzirom na to da je leto, period kada su zalihe krvi na minimunu, Gradska uprava Grada Beograda organizovala je u svojim prostorijama akciju dobrovoljnog davanja krvi. Davanje krvi je poseban čin, niko to ne radi da bi dobio neku privilegiju ili nagradu, ali to je velika stvar – navela je ona i pozvala sve koji su spremni da pruže pomoć i pomognu onima kojima je to preko potrebno da se odazovu i dođu u zgradu Gradske uprave danas do 14 sati.

Sandra Pantelić pozvala je i druge dražvne organe i institucije da slede primer Grada Beograda i sporvedu ovu akciju kako bi poboljšali saradnju sa Zavodom za transfuziju krvi, obezbedili nekome produžetak života i pomogli u teškim situacijama. – Naša saradnja sa Crvenim krstom i Zavodom za transfuziju krvi Srbije je odlična i sa njima preko cele godine organizujemo ovakve akcije. Nije potreban poseban povod da se kao danas organizujemo, a tako ćemo nastaviti i ubuduće – rekla je načelnica.

Goran Vesić je rekao da je veoma važno što je Gradska uprava organizovala ovakvu akciju i što se odazvao veliki broj zaposlenih.

– Ovo je poziv i drugim organizacijama da učine dodatni napor jer na ovaj način nekome može da se spasi život i zato je važno da ima dovoljno zaliha krvi u svakom trenutku. Mislim da je to neka vrsta ljudske solidarnosti i naša obaveza – rekao je Vesić, koji je redovan davalac krvi i često se odaziva ovakvim akcijama.

Doktorka Zavoda za transfuziju krvi Dragana Vukićević rekla je da ovakve akcije mnogo znače, naročito u letnjem periodu kada počinju godišnji odmori i ne rade ni škole ni fakulteti, te da je svaka jedinica krvi dobrodošla.

– Mi imamo dovoljne rezerve krvi, ali neke krvne grupe su na minimumu. To su uglavnom negativne krvne grupe, pa su nam ovakve akcije dobrodošle – istakla je Dragana Vukićević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 27°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Malo i umereno oblačno

Max: 29°C
Min: 19°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana