Započeto uređenje Zemunskog keja i priobalja Studio B, Beoinfo

Objavljeno: 12.08.2016. 11:18 Izmenjeno: 12.08.2016. 11:18

Ekipe „Zelenila – Beograd” i „Gradske čistoće” započele su danas sređivanje Zemunskog keja, a radovi obuhvataju uređivanje zelenih površina, oblikovanje krošnji drveća, odnošenje smeća, detaljno košenje i uređenje priobalja.

Prema rečima direktora „Beokom servisa” Darka Glavaša, grad je pre nekoliko godina pokrenuo akciju prolećnog  uređenja Beograda, što je naišlo na ogroman odziv građana.

– Samo u prvoj godini sređeno je oko 270 lokacija od ukupno 350 prijavljenih. Već u drugoj broj prijavljenih lokacija je bio oko 800, a zajednički smo sa sugrađanima uredili oko 520. Akcija je nastavljena i ove godine i ovo je samo jedna od aktivnosti koje trenutno izvodimo – rekao je Glavaš.

On je dodao da je od početka godine  sređeno preko 250 lokacija, a aktivnosti se, shodno odlukama gradonačelnika i gradskog menadžera, nastavljaju i dalje, pa će akcija trajati tokom cele godine. Glavaš je pozvao sugrađane da se jave „Beokomu”, imajući u vidu da ovu akciju gotovo u celosti kreiraju građani.

– Trenutno na ovoj lokaciji imamo 20 radnika i tri specijalizovane mašine, a u ovom trenutku naše ekipe rade na još tri-četiri lokacije na teritorijama Zemuna i Novog Beograda. Naravno, ni ostali delovi našeg grada neće biti zapostavljeni jer trenutno nedeljno čistimo od 10 do 14 lokacija, i to je trend koji će biti nastavljen. U planu je sređivanje čitavog Zemunskog keja, od restorana „Šaran” do koncertnog prostora „Ušće” – dodao je direktor „Beokom servisa”.

Gavrilo Kovačević, član Opštinskog veća Zemuna, napomenuo je da ova gradska opština ima izuzetnu saradnju sa javnim komunalnim preduzećima, koja je nastavljena  današnjom akcijom sređivanja Zemunskog keja, to jest njegovog priobalja.

– Budući da je trenutno niži vodostaj Dunava, iskoristili smo priliku za sređivanje priobalja i tako našim sugrađanima omogućili da uživaju na ovom poznatom šetalištu. Ovaj deo Zemuna, koji je jedan od najreprezentativnijih simbola ovog dela grada, zaslužuje da bude u najboljem mogućem stanju – ocenio je Kovačević.

Na nekoliko lokacija u Zemunu u ovom trenutku obavljaju se infrastrukturni radovi, poput početka izgradnje kanalizacione mreže u naselju Plavi horizonti, izgradnje vodovodne mreže u naselju Grmovac, velikog dečjeg igrališta sa sportskim terenima u naselju Galenika, dok su u Ulici Pavla Vuisića u toku radovi na odvođenju površinskih voda u tom području.

Današnjoj akciji prisustvovao je i Dejan Matić, predsednik opštine Zemun.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 4°C

Pretežno vedro

Petak
Moguća kiša

Max: 6°C
Min: 4°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana