Zapalile se trake u topionici RTB Bor, povređeni radnici Tanjug

Objavljeno: 02.11.2016. 16:31 Izmenjeno: 02.11.2016. 19:58

Sedmorica radnika RTB Bor zadobili su opekotine pošto su se sinoć oko 23 sata u pogonu nove topionice zapalile trake.

Na lice mesta u rekordnom vremenu stigli su vatrogasci i ugasili požar. Lekarska služba brzo je intervenisala i zbrinula povređene čiji se tok bolesti i dalje prati. Policija je od prvog trenutka havarije reagovala i ceo slučaj se ispituje.

Da je zaštita i bezbednost zaposlenih, prvenstveno u novim metalurškim pogonima RTB problematična, svedoče i teške povrede trojice topioničara koji su u incidentima u prethodnih godinu dana ostali bez ruke.U 2015, kako je zvanično saopšteno, u RTB je bilo ukupno 215 povreda, od kojih 26 s teškim posledicama. U devet meseci ove godine ukupno je povređeno 146 radnika, 15 sa teškim kvalifikacijama.Istraživanja konsulatantske kuće „Mekinzi“ iz Švajcarske, koja je „skenirala“ ceo sistem RTB, pokazala su da je bezbednost radnika u borskom kombinatu šet puta lošija u poređenju sa istim ili sličnim firmama u svetu.

Istovremeno, premijer Vučić će, kako je najavio, sa kineskim premijerom na Petom samitu šefova vlada zemalja centralne i istočne Evrope i Kine, koji će biti održan 5. i 6. novembra, razgovarati o tome da jedna kineska kompanija preuzme RTB Bor. Premijer očekuje da će se iz Rige vratiti sa pozitivnim rešenjem za Bor, a nedavno je rekao da Srbija ima veliki problem sa RTB Borom, da tamo ima problema u rukovodjenju i da se taj problem mora rešiti u narednih šest meseci, jer je takav dogovor sa MMF-om.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura -5°C

Pretežno vedro

Sreda
Malo i umereno oblačno

Max: 0°C
Min: -5°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana