Žandarmerija-jedan od stubova stabilnosti i bezbednosti Srbije Tanjug

Objavljeno: 03.03.2021. 16:14 Izmenjeno: 04.03.2021. 09:17

U bazi beogradskog Odreda Žandarmerije, ministar Aleksandar Vulin je istakao da ova posebna jedinica policije mora uvek biti spremna da reaguje i pruži jasan odgovor i na najmanju opasnost i rizik koji prete da ugroze stabilnost i bezbednost naše zemlje i naruši javni red i mir.

FOTO TANJUG/ MUP REPUBLIKE SRBIJE/ ZORAN ZIVKOVIC/ bg

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin najavio je  nakon sastanka sa komandantom i rukovodiocima Žandarmerije, da će država nastaviti da ulaže u opremanje i obuku pripadnika ove jedinice koji su, kako je rekao, jedan od stubova očuvanja bezbednosti i stabilnosti zemlje.

„Pripadnici Žandarmerije spremni su i sposobni da izvrše svako naređenje državnog rukovodstva i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića“, rekao je ministar i dodao da će država učiniti sve da im obezbedi još bolje uslove rada, ali i da ulaganja i bolji uslovi, zahtevaju više odgovornosti i rada na podizanju borbene gotovosti.

Pored ulaganja u materijalno-tehničko opremanje pripadnika Žandarmerije, Vulin je najavio da će država uložiti i u podmlađivanje kadra kroz konkurse i selekcione obuke jer, kako je naglasio „samo najbolji mogu biti pripadnici ove jedinice“.

„Niko ne može ni da pomisli da može da preti i urušava stabilnost Srbije. Taj veliki posao očuvanja mira i stabilnosti vaša je odgovornost i privilegija“, poručio je ministar pripadnicima Žandarmerije.

Oni su mu sa druge strane, izveli su pokaznu vežbu u kojoj su prikazali veštine i sposobnosti u uspostavljanju narušenog javnog reda i mira.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Pretežno oblačno

Nedelja
Mogući pljuskovi

Max: 10°C
Min: 3°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana